22:22:38 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Democrații, în frunte cu Pavel Filip, s-au dat de gol. Au votat pentru audierea ministrului Gaiciuc, iar ulterior s-au RĂZGÂNDIT

Politică 19.12.2019 13:19 Vizualizări5981 Autor: Ziarul National
VIDEO // Democrații, în frunte cu Pavel Filip, s-au dat de gol. Au votat pentru audierea ministrului Gaiciuc, iar ulterior s-au RĂZGÂNDIT


Fracțiunea Partidului Democrat (PD) din Parlament a aprobat inițial propunerea de a introduce pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului chestiunea privind audierea ministrului Apărării, Victor Gaicuc, însă pe parcurs s-a răzgândit. Gaiciuc urma să fie chemat să dea explicații în Parlament, la solicitarea PAS, privind participarea sa la o reuniune de la Moscova, în cadrul căreia s-a discutat despre „amestecul SUA în treburile interne ale altor state prin intermediul tehnologiilor informaționale”.

Potrivit liderului fracțiunii PAS, Igor Grosu, ministrul Apărării trebuia să vină în fața deputaților să răspundă la câteva întrebări: care sunt aceste pericole venite din partea SUA, în ce calitate a participat la acea reuniune și dacă a semnat documente din numele R. Moldova. Reprezentanții opoziției au mai vrut să afle cine l-a mandatat să participe la evenimentul respectiv.

Citește și: Cu rușii, împotriva americanilor, „politica externă echilibrată” a lui Dodon: Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, s-a dus la Moscova să pună la cale o „strategie” împotriva „implicării SUA în treburile interne ale altor țări”

Astfel, deputații PD au votat pentru introducerea acestei chestiuni pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, însă s-au răzgândit atunci când au fost solicitați să voteze pentru chemarea lui Gaiciuc la raport.

Inițiativa a fost susținută de doar 19 deputați din opoziție.

Ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, a participat, pe 20 noiembrie curent, la o reuniune a secretarilor Consiliilor de Securitate din CSI, desfășurată la Moscova, prezidată de șeful Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nicolai Patrușev. Gaiciuc a plecat în secret la Moscova, la câteva zile după ce a fost numit ministru al Apărării, fără să anunțe public această vizită. La reuniunea de la Moscova a fost glorificat trecutul sovietic al statelor CSI și s-a discutat inclusiv despre o strategie împotriva „amestecului SUA în treburile interne ale altor state”, arată un comunicat de presă al Consiliului de Secruitate de la Moscova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md