19:00:47 26.04.2024
Stiri

Misterul indemnizației de peste jumătate de MILION de lei pentru Dodon la final de mandat, DEZLEGAT: Bani pentru consilierii prezidențiali

Economie 19.12.2019 14:01 Vizualizări2363 Autor: Ziarul National
Misterul indemnizației de peste jumătate de MILION de lei pentru Dodon la final de mandat, DEZLEGAT: Bani pentru consilierii prezidențiali


Suma de 560 de mii de lei, trecută în bugetul de stat pentru anul 2020 ca „indemnizații la expirarea mandatului președintelui”, ar fi destinată consilierilor prezidențiali, nu șefului statului.

Cel puțin, așa afirmă ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță, care a declarat astăzi în Parlament că președintele Igor Dodon nu poate beneficia de asemenea bani în conformitate cu legislația în vigoare.

Totuși, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, se întreabă despre „despre ce fel de consilieri este vorba aici, de vreme ce cam toți sunt membri ai Guvernului?”. Mai mult, Litvinenco este de părere că Guvernul Chicu nu l-ar mai credita pe Igor Dodon cu șansa de a câștiga un nou mandat de șef al statului prin planificarea acestor bani în buget.

„Vreau să citez textul art.21 alin.(1) din Legea nr.80/2010: „La expirarea mandatului (…) persoanei cu funcţie de demnitate publică, personalul încadrat în cabinetul persoanelor cu funcţii de demnitate publică căruia i-a încetat contractul individual de muncă şi care NU A FOST ÎNCADRAT ÎN NOUL CABINET AL PERSOANELOR CU FUNCŢII DE DEMNITATE PUBLICĂ beneficiază de o indemnizaţie unică în mărime de 2 salarii de funcţie”. Adică, consilierilor li se achită această indemnizație – 2 salarii de funcție – doar dacă aceștia nu au fost încadrați în noul cabinet al persoanei cu funcţie de demnitate publică. Neîncadrarea, la modul practic, poate avea loc într-o singură ipoteză – demnitarul nu câștigă un nou mandat. Adică, de facto, guvernul dodonist, prin alocarea acestor 560 de mii de lei pentru indemnizațiile de plecare a consilierilor lui Dodon, de facto îi spune „la revedere” lui Dodon de la cel de-al doilea mandat de președinte!”, concluzionează parlamentarul din opoziție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md