04:37:47 26.04.2024
Stiri

Bucureștiul RESPINGE cererea de extrădare în Turica a fiicei lui Turgay Șen, fostul director al liceelor „Orizont” din R. Moldova

Social 18.12.2019 17:09 Vizualizări6374 Autor: Ziarul National
Bucureștiul RESPINGE cererea de extrădare în Turica a fiicei lui Turgay Șen, fostul director al liceelor „Orizont” din R. Moldova


Curtea de Apel București a respins astăzi cererea de extrădare în Turcia a profesoarei de origine turcă de la București, Bușra Zeynep Șen, fiica fostului director al rețelei de licee „Orizont” din R. Moldova.

„Sunt foarte fericită, vreau să mulțumesc autorităților române”, a declarat profesoara, după ce instanța s-a pronunțat.

La rândul ei, avocata acesteia a spus că Bușra Zeynep Șen era acuzată că ar fi făcut parte dintr-o grupare teroristă, la data de 28 martie 2018, când ea se afla pe teritoriul României, fiind profesoară la Liceul Internațional de Informatică.

„A fost judecată în lipsă (în Turcia – n.r.). Nu a știut, nu a fost citată”, a mai explicat avocata.

Și procurorul a cerut în instanță respingerea solicitării de extrădare.

„Din studierea mandatului apreciez ca extrădarea este cerută din motive politice și sociale ceea ce încalcă drepturile omului. Parchetul solicita respingerea cererii de extradare”, a spus el, citat de g4media.ro.

În vârstă de 24 de ani, Bușra Zeynep Șen este de doi ani profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și este căsătorită cu un cetățean român.

CITIȚI și Fiica lui Turgay Șen, fostul președinte al liceelor „Orizont” din R. Moldova, REȚINUTĂ în România, la solicitarea autorităților turce: Tânăra, căsătorită cu un cetățean român, este profesoară la București

„Bușra are permis legal pentru a sta în România și nimic din activitatea ei nu justifică demersurile autorităților turce. Singura vină a tinerei profesoare de engleză este aceea că tatăl său, Turgay Șen, a fost președintele școlilor „Orizont” din Republica Moldova, iar autoritățile de la Ankara continuă să îl vâneze pe acesta după ce a scăpat în martie 2018, când au încercat să îl rețină pe Aeroportul din Chișinău”, se arată în comunicat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md