08:14:49 26.04.2024
Stiri

ULTIMA încercare de a determina Tiraspolul să semneze textul protocolului convenit în octombrie la Bratislava: Întâlnire Flenchea - Ignatiev

Politică 16.12.2019 14:37 Vizualizări1598 Autor: Ziarul National
ULTIMA încercare de a determina Tiraspolul să semneze textul protocolului convenit în octombrie la Bratislava: Întâlnire Flenchea - Ignatiev


Vicepremierul pentru Reintegrare de la Chișinău, Alexandru Flenchea, se întâlnește astăzi cu așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalie Ignatiev, pentru încă o tentativă, „probabil ultima”, de a definitiva textul protocolului rundei de negocieri în format „5+2” de la Bratislava, organizată încă la începutul lunii octombrie curent.

Flenchea a declarat, într-o conferință de presă, că părțile au un singur punct divergent din acel protocol și, dacă se va conveni asupra unui numitor comun, documentul ar putea fi semnat până la începerea sărbătorilor de iarnă.

„Urmează să găsim un compromis pe marginea documentului. În caz de reușită, OSCE va întreprinde toate eforturile organizatorice ca să reușim să semnăm protocolul până la începutul sărbătorilor de iarnă. Indiferent de rezultatul negocierilor de astăzi, noi vom mai avea discuții pe domeniile prioritate, cum ar fi libera circulație, drepturile omului, predarea în școlile cu grafie latină, politica fiscală și vamală. Dacă nu se va reuși și nu vom semna acest protocol, noi nu vom revizui tactica și strategia, prioritățile vor rămâne aceleași”, a declarat Alexandru Flenchea.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md