21:53:56 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Saci cu OREZ și COCAINĂ, aduși de o companie din R. Moldova din America de Sud: Operațiune fără precedent a Poliției de la Chișinău, care a ajutat la destructurarea unei grupări ce aducea clandestin droguri în Europa

Social 12.12.2019 11:45 Vizualizări2110 Autor: Ziarul National
VIDEO // Saci cu OREZ și COCAINĂ, aduși de o companie din R. Moldova din America de Sud: Operațiune fără precedent a Poliției de la Chișinău, care a ajutat la destructurarea unei grupări ce aducea clandestin droguri în Europa


O grupare criminală specializată în traficul de cocaină din America de Sud spre Europa a fost destructurată de către oamenii legii din R. Moldova, Belgia și Suriname.

Drogurile ajungeau din America de Sud în Europa prin intermediul unei societăți comerciale din Republica Moldova, specializată în importul de carne și produse agricole din acea parte a lumii.

Lilian Pascaru, șef adjunct de direcție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, a declarat, într-o conferință de presă la Chișinău, că autoritățile din Belgia au capturat 2,2 tone de cocaină din containerele cu orez care urmau să ajungă din Suriname în R. Moldova.

Mai exact, orezul a ajuns într-un port din Belgia, a fost încărcat pe 11 octombrie curent într-un camion cu numere de înmatriculare românești, a staționat puțin timp într-un depozit de pe teritoriul Belgiei unde au fost descărcați sacii în care se afla cocaina și pe 16 octombrie era deja la Vama Leușeni.

Vameșii moldoveni au întors mafa, pe motiv că ceea ce a ajuns pe teritoriul R. Moldova nu corespundea cu cantitatea indicată în acte. La scurt timp după ce au fost reperfectate actele, orezul a ajuns într-un depozit al Serviciului Vamal.

În urma colaborării dintre autoritățile din Suriname, Belgia și R. Moldova, au fost reținute 20 dintre cele 37 de persoane implicate în această schemă criminală, gestionată de către un olandez, cu implicarea cetățenilor belgieni, români și moldoveni.

Oamenii legii au confiscat mijloace și bunuri în sumă totală de 1,5 milioane de euro, inclusiv 12 mașini de lux.

Codul Penal al Republicii Moldova prevede pedepse cu închisoarea de la 7 la 15 ani pentru asemenea infracțiuni, iar cel al Regatului Belgiei - închisoare de la 5 la 10 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md