01:31:21 27.04.2024
Stiri

Viorel Morari spune că se teme pentru siguranța sa: „Am făcut o solicitare la Serviciul Fiscal în cadrul dosarului privind finanțarea din exterior a PSRM. Imediat după aceea s-a pornit...”

Social 10.12.2019 16:00 Vizualizări9264 Autor: Ziarul National
Viorel Morari spune că se teme pentru siguranța sa: „Am făcut o solicitare la Serviciul Fiscal în cadrul dosarului privind finanțarea din exterior a PSRM. Imediat după aceea s-a pornit...” realitatea.md


Șeful Procuraturii Anticorupției, Viorel Morari, susține că ar fi vânat de cei care dețin astăzi puterea în R. Moldova, iar acest lucru se întâmplă din cauza că ar avansa în dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM-ului și președintelui Igor Dodon din Federația Rusă. Morari se teme pentru siguranța sa, dar spune că e determinat să meargă până la urmă și nu-l va încurca nici faptul că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, l-a suspendat din funcție.

„Eu îmi asum trecutul. Îmi asum greșelile. Îmi asum că am tăcut atunci când nu trebuia să tac. Știu că sunt perceput ca o persoană controversată. Știu că asupra mea o să planeze diferite suspiciuni. Dar acum vreau să fac tot posibilul ca, chiar dacă îmi sistez cariera, să nu mai avem ceea ce am avut - când o persoană controla tot. Repet, eu și acum mă tem, dar sunt gata să merg până la capăt cu acest efort atâta timp cât știu că aduc plusvaloare. Când n-o să mai fie așa, eu singur o să plec. O să plec atunci când investigațiile care s-au pornit vor avea finalitate”, a declarat acesta într-un interviu pentru dw.com.

Morari menționează că a solicitat în instanță anularea ordinului prin care a fost suspendat din funcție.

„Eu cer anularea ordinului de delegare a procurorului general și să mă lase să-mi duc mandatul până la capăt. Pot să pornească dosar penal, să mă rețină dacă vor, dar să nu plângă după aceea dacă n-o să-i meargă în viață. Sunt convins că ceea ce fac eu nu cade sub incidența legii penale. Acuzațiile din scrisoarea anonimă nu sunt plauzibile. Acea scrisoare are scopul de a crea percepția că eu sunt o persoană coruptă. Dacă ei (cei de la Procuratura Generală - n.n.) au de gând să meargă ilegal împotriva mea... - ca și acei care m-au filat... Știu că o să fie din ce în ce mai greu. Totuși, sunt foarte hotărât să depun toată priceperea ca să nu mai fie așa cum a fost - când vine un Făt-Frumos și omoară balaurul, dar rămâne el pe tezaur și se transformă în balaur. Eu n-aș vrea să ne pomenim într-o bună zi că este mai rău decât a fost”, a afirmat acesta.

Procurorul subliniază că problemele pentru el au început atunci când s-a apucat de dosarul privind finanțarea partidului lui Igor Dodon din Federația Rusă.

„Noi pe 2 decembrie am făcut o solicitare la Serviciul Fiscal în cadrul dosarului privind finanțarea din exterior a PSRM. Le-am cerut anumite informații referitor la declarațiile unor persoane publice care au beneficiat de împrumuturi. Aceste persoane trebuiau să declare acești bani. Imediat după aceea s-a pornit. Nu vreau să fac vreo legătură, dar...”, a punctat procurorul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md