02:51:42 27.04.2024
Stiri

DOC // „Prietenii” care i-au reparat lui Ion Ceban biroul de la Primăria Chișinău ar putea fi chemați la Procuratură

Social 09.12.2019 12:00 Vizualizări3027 Autor: Ziarul National
DOC // „Prietenii” care i-au reparat lui Ion Ceban biroul de la Primăria Chișinău ar putea fi chemați la Procuratură


După ce primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat public faptul că reparația din biroul său de la Primăria Chișinău a fost făcută din contul resurselor unor „prieteni” de-ai săi, aceștia ar putea fi chemați la Procuratură să dea explicații.

Aliona Doroş, vicepreședinta fracțiunii Platforma DA din Cinsiliul Municipal Chișinău, a sesizat Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție pe cazul acțiunilor primarului Ceban cu privire la acceptarea de către el a plăților de la așa-numiți prieteni pentru a-i repara biroul, dar și a-i acoperi cheltuielile pentru deplasările efectuate peste hotare.

„Având în vedere că edificiul Primăriei municipiului Chișinău este patrimoniu public și monument ocrotit de stat, că Primăria este o instituție publică, activitatea căreia se bazează pe transparență și legalitate, aceste tranzacții, plăți și numele agenților economici implicați în „reparația” biroului primarului trebuie să fie publice. Primarul general, fiind persoană cu funcție publică, este obligat prin lege să declare plățile efectuate de terțe persoane implicate. În caz contrar, toate aceste transferuri și achitări pot fi considerate mită pentru anumite servicii sau tranzacții dubioase, care ar putea urma”, a declarat Doroș.



Menționăm că Ion Ceban și-a reparat biroul de la Primărie imediat cum a câștigat alegerile din capitală. Totodată, în ultimul timp, acesta a efectuat mai multe deplasări la Moscova, București și Kiev, iar astăzi a anunțat că merge deja în Turcia.

„Am văzut că pe foarte mulți îi interesează ce fel de reparație am făcut noi în birou. Vreau să știți că vom face publice toate procesele, documentele, ca să nu fie deranjată lumea cu întrebări de unde vin banii și cum”, a promis astăzi Ion Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md