08:13:31 26.04.2024
Stiri

Aeroporturi NOI pe teritoriul R. Moldova: Dodon susține că acestea nu vor fi MILITARE. Unde ar putea fi construit primul

Politică 04.12.2019 12:18 Vizualizări2155 Autor: Ziarul National
Aeroporturi NOI pe teritoriul R. Moldova: Dodon susține că acestea nu vor fi MILITARE. Unde ar putea fi construit primul


Președintele Igor Dodon a pus problema construcției de noi aeroporturi internaționale pe teritoriul R. Moldova la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate, desfășurată în nouă componență, după demiterea Guvernului Sandu.

Șeful statului încearcă să convingă publicul despre faptul că ideea sa ar urmări beneficiile cetățenilor, nu interese obscure care ar atenta la securitatea statului, așa cum atenționează experții.

De asemenea, Dodon neagă faptul că noile aeroporturi ar urma să fie militare, iar primul ar putea fi construit la Bălți, cu peste 50 de milioane de dolari.

„Am examinat astăzi și oportunitatea liberalizării a tot ceea ce este numit piața serviciilor aviatice de transport al pasagerilor. Ne punem drept scop ca, în termene cât se poate de restrânse, să anunțăm concurs pentru căutarea unor investitori în vederea deschiderii altor aeroporturi internaționale de pasageri. Regret speculațiile care au loc în mass-media referitoare la această intenție. Cei care sunt împotrivă vor să mențină acest business monopolist în R. Moldova, la nivel de Chișinău. Pentru că e vorba să vină investitori să deschidă alte aeroporturi, nu militare cum cineva face show. Este imposibil în condițiile R. Moldova”, a declarat astăzi Dodon, după ședința CSS.

CITIȚI și Expert în probleme de securitate, despre intenția lui Dodon de a deschide mai multe aeroporturi în R. Moldova: „Condiții pentru a convinge despre necesitatea deschiderii aeroportului din Tiraspol pentru zboruri internaționale”

Totodată, șeful statului a spus că noul guvern va depune eforturi pentru întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului și a dat vina pe Guvernul Sandu că nu ar fi întreprins măsuri în acest sens, după ce a inițiat încă pe 10 septembrie curent un demers în acest sens.

„Astăzi am constatat că acest dosar nu a fost pus pe rol. Trei luni. Întrebare către fostul Guvern - de ce? Și către fostul ministru al Justiției. Acest dosar a circulat de la Judecătoria Chișinău la Curtea de Apel, aceasta l-a întors la Judecătoria Chișinău, pe urmă la Râșcani și așa mai departe... Zero, până în ziua de astăzi. Nu vreau să cred că s-a făcut intenționat. Dar dacă să luăm mai multe lucruri pe care le avem, mi se pare că acest lucru s-a făcut intenționat.

Astăzi a apărut întrebarea cum putem califica întrevederea prim-ministrului Maia Sandu și a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, din iulie, cu pretinsul nou investitor, (Nathaniel) Rothschild, cel care a preluat gestionarea aeroportului de la Șor, și care a declarat public că această preluare a fost discutată și s-a făcut cu acceptul conducerii Guvernului R. Moldova”, a spus Dodon.

Anterior, Maia Sandu a explicat foarte clar că, la întâlnirea cu Nathaniel Rothschild, l-a atenționat pe acesta că statul intenționează să anuleze contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md