08:16:58 26.04.2024
Stiri

Chicu NU acceptă ca FMI să dicteze Guvernului său ce să facă: „Noi nu acceptăm în relațiile noastre nici MORCOV, nici bici, nici BOMBONICĂ”. Ce a răspuns când a fost întrebat de ce a mers cu MÂNA ÎNTINSĂ la Moscova

Economie 26.11.2019 12:38 Vizualizări2104 Autor: Ziarul National
Chicu NU acceptă ca FMI să dicteze Guvernului său ce să facă: „Noi nu acceptăm în relațiile noastre nici MORCOV, nici bici, nici BOMBONICĂ”. Ce a răspuns când a fost întrebat de ce a mers cu MÂNA ÎNTINSĂ la Moscova


Premierul Ion Chicu spune că Guvernul tehnocrat de la Chișinău nu va accepta pentru anul viitor un acord cu Fondul Monetar Internațional care ar presupune creșterea impozitelor și renunțarea la proiectele sociale.

„Noi nu acceptăm în relațiile noastre nici morcov, nici bici, nici bombonică, nici altceva. Noi vrem să avem dialog constructiv, bazat pe respectarea intereselor țării noastre. Eu sunt sigur că atât cu fiecare instituție financiară internațională, cât și cu parteneri bilaterali noi putem discuta și negocia în baza acestui principiu. Ceea ce a fost cu 10-15 ani în urmă era altă situație, actualmente R. Moldova este în stare să negocieze, să discute de la egal la egal cu orice partener. Și asta noi vom face”, a declarat Chicu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Oficialul insistă că FMI trebui să înțeleagă poziția Guvernului de la Chișinău.

„Noi suntem parteneri, noi nu stăm cu mâna întinsă nici la FMI, nici la alte instituții. Unul din partenerii acestui dialog are această poziție; în funcție de poziția celuilalt partener, vom vedea cum vor evolua lucrurile. Rămân optimist în ceea ce privește discuțiile cu FMI, dar remarc ceea ce am spus și când eram fie consilier, fie ministru al Finanțelor – interesele țării, cetățenilor și businessului vor prevala chiar și asupra unei potențiale stopări a colaborării noastre cu FMI. Noi nu facem monedă de schimb interesele businessului, ale oamenilor cu un acord cu o instituție financiară internațională”, a adăugat premierul.

Întrebat de ce a mers atunci cu mâna întinsă la Moscova, pentru a accesa un credit de jumătate de miliard de dolari, Ion Chicu a spus că „îi pare rău, dacă așa s-a înțeles”.

CITIȚI și Transformarea R. Moldova „în ȘANTIER” se amână până la prezidențiale? Banii din Rusia, anunțați de Chicu și Dodon, abia la stadiul de „acord principial”

„Probabil este deficiența noastră de comunicare, dacă s-a înțeles astfel. Noi nu am mers cu mâna întinsă la Moscova. A fost o întrevedere între prim-miniștrii R. Moldova și Federației Ruse, prima din ultimii șapte ani. În raporturile noastre cu această țară consider că a fost o deficiență de comunicare în această perioadă, s-au acumulat multe-multe probleme de soluționat, inclusiv pe dimensiunea exporturilor în Federația Rusă, transporturilor, problema gazelor ș.a.m.d”, a conchis premierul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md