12:41:16 26.04.2024
Stiri

Ambasadorul SUA în R. Moldova a fost la Igor Dodon: „L-am informat pe dl Hogan despre riscurile unei eventuale DEMITERI a Guvernului”

Politică 07.11.2019 11:45 Vizualizări1721 Autor: Ziarul National
Ambasadorul SUA în R. Moldova a fost la Igor Dodon: „L-am informat pe dl Hogan despre riscurile unei eventuale DEMITERI a Guvernului”


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Dereck J. Hogan, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Igor Dodon.

Șeful statului l-a informat pe oficialul american despre riscul unei crize politice în R. Moldova.

„L-am informat pe dl Hogan despre riscurile unei eventuale demiteri a Guvernului R. Moldova. Am subliniat faptul că Administrația președintelui optează pentru menținerea stabilității social-politice, dar, totodată, consideră că toate acțiunile forțelor politice ale țării trebuie să respecte cadrul constituțional, fără a încălca principiile unui stat de drept”, a spus Dodon.

Tot astăzi, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko. „Am discutat mai multe chestiuni legate de parteneriatul strategic dintre țara noastră și Uniunea Europeană. Am reafirmat angajamentul conducerii Republicii Moldova în implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și aprofundarea raporturilor comercial-economice cu statele UE. De asemenea, l-am informat pe dl Michalko despre evoluția situației politice interne din țara noastră și, în context, am făcut un schimb de opinii privind necesitatea menținerii proceselor politice în cadrul normelor juridice, în conformitate cu principiile europene ale unui stat de drept”, a precizat șeful statului.

De menționat că, ieri-seară, Ambasadorul Dereck J. Hogan, dar și șeful Delegației UE în R. Moldova, Peter Michalko, au avut o întrevedere cu premierul Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md