03:24:12 27.04.2024
Stiri

Preşedintele Dodon o SOMEAZĂ pe Maia Sandu să-şi RETRAGĂ de urgenţă asumarea răspunderii privind Legea Procuraturii şi s-o DEMITĂ pe Olesea Stamate: „Există riscul să cadă Guvernul şi să avem anticipate”

Politică 06.11.2019 21:10 Vizualizări3806 Autor: Ziarul National
Preşedintele Dodon o SOMEAZĂ pe Maia Sandu să-şi RETRAGĂ de urgenţă asumarea răspunderii privind Legea Procuraturii şi s-o DEMITĂ pe Olesea Stamate: „Există riscul să cadă Guvernul şi să avem anticipate” Diez.md


Preşedintele Igor Dodon îi cere premierului Maia Sandu să-şi retragă asumarea răspunderii privind Legea Procuraturii şi, totodată, să-o demită din funcţie pe ministra Justiţiei, Olesea Stamate, care s-ar face vinovată de eşuarea concursului pentru funcţia de procuror general.

„Nu susţin abordarea premierului, deoarece contravine Constituţiei. După asumarea răspunderii începe termenul de 72 de ore ca să fie luată o decizie. Una dintre decizii e să cadă Guvernul, iar alta - ca în Parlament să nu fie cvorum... Care va fi scenariul nu ştim", a declarat şeful statului în această seară, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Oficialul a convocat pentru mâine ambasadorii acreditaţi în R. Moldova, pentru a discuta situaţia creată.

„Cea mai bună soluţie pentru depăşirea acestei situaţii e ca Maia Sandu să-şi retragă asumarea răspunderii şi s-o retragă din funcţie pe ministra Justiţiei, Olesea Stamate. Maia Sandu poate să propună un nou candidat la funcţia de ministru al Justiţiei, iar eu voi semna decretul şi mâine. Ulterior poate fi organizat un nou concurs de preselecţie a procurorului general", a subliniat Dodon.

Şeful statului a mai adăugat că în această seară a avut o întrevedere cu Maia Sandu şi Zinaida Greceanîi. „A fost o discuţie calmă, liniştită.
Trebuia să discutăm între noi și, dacă nu ajungeam la un consens, atunci se putea recurge la asumare de răspundere. Ne-am expus piziţiile ca nişte oameni maturi politic. Ce va urma vom vedea", a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md