07:52:39 26.04.2024
Stiri

Analist, despre refuzul Blocului „ACUM” de a accepta oferta lui Ceban: „Este totalmente ABSURD să negi coalițiile la nivel local cu acel partid cu care guvernezi republica”

Politică 05.11.2019 12:39 Vizualizări2709 Autor: Ziarul National
Analist, despre refuzul Blocului „ACUM” de a accepta oferta lui Ceban: „Este totalmente ABSURD să negi coalițiile la nivel local cu acel partid cu care guvernezi republica”


„Este totalmente absurd să negi coalițiile la nivel local cu acel partid cu care guvernezi republica. ACUM crede altfel și este sigur că asta le va aduce valoare politică. Se pare că Guvernul Maiei Sandu uită că depinde de socialiști și că democrații și alții vor fi bucuroși să lovească în ACUM, dacă va fi necesar și oportun”.

Astfel comentează analistul Dionis Cenușă refuzul Blocului „ACUM” de a face coaliție în Consiliul Municipal Chișinău cu socialiștii și a accepta oferta primarului ales, Ion Ceban, cu privire la acordarea a două funcții de primar și tot atâtea de pretor în Chișinău.

„Năstase spune că se întoarce la MAI, dar tot el anunță că oferta socialiștilor - două funcții de voceprimar și doi pretori - este respinsă. Argumentul ACUM: nu vrem să facem coaliție cu PSRM, pentru că plătim costuri politice. În rezultat, acei care au votat pentru ACUM nu vor avea nici viceprimari și nici pretori care să-i reprezinte în organele executive la nivel de municipiu. Această decizie se contrazice cu mesajul ACUM cu care cetățenii au fost chemați să vină la urne și să voteze pentru ei. Pentru ce să fie votați, dacă nu vor să-ți reprezinte plenar interesele, nu doar în Consiliul Municipal”, întreabă Cenușă.

CITIȚI și Blocul „ACUM” RESPINGE oferta lui Ceban privind oferirea de funcții în conducerea Primăriei Chișinău: „Să implementeze toate desenele animate arătate în campanie”

În opinia analistului, incorența argumentelor celor de la ACUM ar putea avea costuri pentru formațiune, care trebuie să se decidă dacă vrea să guverneze cu socialiștii sau nu.

„Guvernarea semi-împreună cu PSRM transformă ACUM, pe termen scurt și mediu, într-o țintă ușoară pentru critică, inclusiv din partea forțelor unioniste, dar și a altora”, încheie Dionis Cenușă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md