16:15:34 26.04.2024
Stiri

OPINIE // „Andrei Năstase nu poate fi în același timp primar general în exercițiu și ministru al Afacerilor Interne. Primul-ministrul are obligația să rupă acest ghem de incompatibilități și frustrări”

Partide/Comunicate 05.11.2019 13:00 Vizualizări1480 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Andrei Năstase nu poate fi în același timp primar general în exercițiu și ministru al Afacerilor Interne. Primul-ministrul are obligația să rupă acest ghem de incompatibilități și frustrări”


Andrei Nastase are obligația legală să meargă la Primăria Chișinău, până instanța de judecată nu-i va valida mandatul de primar socialistului Ion Ceban.

De această părere este liderul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, care spune că Năstase este primar general în exercițiu al municipiului Chișinău, după ce, pa de 8 octombrie curent, Curtea de Apel Chișinău i-a validat mandatul de primar al capitalei, iar ulterior, pe 10 octombrie, acesta s-a suspendat din această funcție pentru a continua campania electorală.

„Suspendarea este de drept, ori de luni, 4 noiembrie, acesta trebuie să fie la serviciu la Primăria Chișinău. Îi place sau nu acest lucru, Andrei Năstase trebuie să meargă la Primăria Chișinău și să-l aștepte acolo pe Ion Ceban până ce judecătoria Chișinău îi va valida mandatul de primar. Așa spune legea, așa spune cutuma și așa ne indică orice regulă a democrației.

Andrei Năstase nu poate fi, în același timp, primar general în exercițiu și ministru al Afacerilor Interne, iar dacă domnul Năstase nu va dori să se conformeze legii, atunci primul-ministrul are obligația să rupă acest ghem de incompatibilități și frustrări”, afirmă Munteanu.

Menționăm că, astăzi, Andrei Năstase a anunțat că se întoarce la Ministerul Afacerilor Interne, după ce a pierdut alegerile în Chișinău.

Și președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, afirma ieri că Andrei Năstase trebuie să fie la Primăria Chișinău, până la validarea mandatului noului primar al capitalei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md