00:32:51 27.04.2024
Stiri

Vlad Țurcanu pune degetul pe rană: „Andrei Năstase și Blocul „ACUM” au mers mai departe, imaginându-și că pot îmblânzi fiara neo-sovietică printr-un pact cu ea. Ce RĂTĂCIRE”

Partide/Comunicate 04.11.2019 17:00 Vizualizări5924 Autor: Ziarul National
Vlad Țurcanu pune degetul pe rană: „Andrei Năstase și Blocul „ACUM” au mers mai departe, imaginându-și că pot îmblânzi fiara neo-sovietică printr-un pact cu ea. Ce RĂTĂCIRE” Facebook


„Sunt niște ani, vreo 30, de când ne iluzionăm că ne putem bate cu hidra rusească cu mâinile goale și fără ajutor din afară, în primul rând din România. Andrei Năstase și Blocul „ACUM” au mers mai departe, imaginându-și că pot îmblânzi fiara neo-sovietică printr-un pact cu ea. Ce rătăcire”, a declarat liderul Partidului Popular Românesc (PPR), Vlad Țurcanu, după victoria socialistului Ion Ceban la Primăria Chișinău.

Potrivit lui, coabitarea Blocului „ACUM” cu socialiștii i-a legitimat pe Dodon și „șleahta lui”: „I-a umanizat, le-a permis să iasă în lume. Alegătorii noștri n-au mai fost la fel de scârbiți ca altădată de Ceban, care le-a adormit vigilența cu o voce mieroasă și împăciuitoare. Asta în timp ce Năstase se bâlbâia în campanie ca un elev la întrebările de ordin administrativ. Chiar: la ce ne-ar mai fi trebuit un primar „proeuropean” incompetent, după ce am mai avut unul, pe Chirtoacă?”.

Acesta amintește că, inițial, Blocul „ACUM” s-a angajat să-l înlăture pe Vlad Plahotniuc cu suportul PSRM.

„În iunie ideea era ca Blocul „ACUM” și PSRM să-l dea jos pe Plahotniuc și să-și vadă fiecare de electoratul său. Dar „alor noștri” le-a plăcut să fie la putere și s-au oprit la jumătate de drum, în loc să continue „dezoligarhizarea”. Și-au prelungit lunile de miere cu socialiștii în loc să declanșeze alegeri anticipate. Ce și-au imaginat? Că pot să-și extindă influența politică prin metode administrative? Îi contrazic scorurile electorale de la Chișinău și dintr-o mulțime de raioane, unde PSRM, PD, Usatîi și Șor au defilat. Blocul „ACUM” le-a dat posibilitatea acestora să-și lingă rănile și să strângă rândurile. Mare greșeală! Știți alegoria: pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. O luăm de la capăt, cu realism și determinare. În acest teritoriu niciodată n-a fost ușor, nimic. Dar suntem acasă la noi și vrem să ne facem un destin după cum ne e voia. Românesc”, a conchis Vlad Țurcanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md