03:40:12 27.04.2024
Stiri

Semnal de ALARMA, după alegerile din Chișinău: „Dodon a devenit mai INFLUENT decât Plahotniuc. Blocul „ACUM” trebuie să reconfigureze majoritatea parlamentară și să creeze un nou Guvern temporar fără socialiști”

Politică 04.11.2019 17:30 Vizualizări3789 Autor: Ziarul National
Semnal de ALARMA, după alegerile din Chișinău: „Dodon a devenit mai INFLUENT decât Plahotniuc. Blocul „ACUM” trebuie să reconfigureze majoritatea parlamentară și să creeze un nou Guvern temporar fără socialiști” captură


Liderul PPEM, Eugen Sturza, este convins că Andrei Năstase se face vinovat de victoria lui Ion Ceban la alegerile pentru funcția de primar general. Potrivit lui Sturza, în asemenea mod Dodon a devenit mai influent decât Plahotniuc.

„Din păcate, acest rezultat nu ne miră și nu mai reprezintă o surpriză, decât pentru cei rupți de realitate și care au crezut că nu vor fi taxați de cetățeni pentru toate prostiile pe care le-au făcut în ultimele 4 luni – de la concursuri mimate, scheme și partajări de funcții până la întărirea președintelui Dodon. Datorită ambițiilor personale, sete de răzbunare și lipsă de viziune Năstase l-a făcut pe Dodon mai influent decât Plahotniuc. Pe lângă tot pachetul de securitate (Ministerul Apărării, SIS, Serviciul Pază și Protecție de Stat), Curtea Constituțională, de astăzi Dodon mai controlează și Primăria Chișinău”, a declarat Eugen Sturza, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursa citată a precizat că rezultatul din Chișinău este o înfrângere și a premierului Maia Sandu, a partenerilor de la București și de la Bruxelles, care „l-au susținut pe acest aventurier politic pe nume Năstase”.

„Era clar din start că prin proasta sa pregătire, prin prestația și prin neghiobia sa face jocul socialiștilor, lăsându-l pe Ceban să câștige lejer aceste alegeri”, a punctat Sturza.

De asemenea, liderul PPEM le cere partidelor proeuropene din Parlament să-i debarce pe socialiști de la guvernare, să reducă din atribuțiile președintelui și să desfășoare alegeri anticipate.

„Facem apel către partidele proeuropene din Parlament să se trezească! Avem trei cerințe pentru care trebuie să se unească și să depună eforturi: Să reconfigureze majoritatea parlamentară și să creeze un nou Guvern temporar fără socialiști; Să reducă din atribuțiile președintelui Dodon și să declanșeze procedura de demise pentru trădare de patrie; Să pregătească și să desfășoare alegeri anticipate. Doar așa putem întoarce țara în albia normalității și să pornim un amplu proces veritabil de reforme”, a conchis Eugen Sturza.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md