14:53:14 07.05.2024
Stiri

Liderul PPDA a avut un FAVORIT la funcția de procuror general și regretă că acesta nu este în etapa finală. „Este în afara concursului, dacă nu se întâmplă ceva”

Politică 31.10.2019 11:21 Vizualizări2536 Autor: Ziarul National
Liderul PPDA a avut un FAVORIT la funcția de procuror general și regretă că acesta nu este în etapa finală. „Este în afara concursului, dacă nu se întâmplă ceva”


Președintele PPDA, Andrei Năstase, recunoaște că a avut favoritul său la funcția de procuror general, doar că acesta, în momentul de față, este în afara concursului, lăsând să se înțeleagă că ar fi vorba de Ștefan Gligor. Politicianul nu exclude, totuși, că totul ar putea porni de la început.

„În această rundă nu se află favoritul meu. Pe timpul lui Plahotniuc un asemenea lucru era inadmisibil. Eu țin la legalitate, transparență și nu pot abandona acest principiu. Ca să rotunjim acest subiect – a fost o comisie care nu a fost contestată de nimeni. În acestă comisie sunt oameni respectabili, este un străin, este Igor Boțan, Raisa Botezatu, pe ultima sută de metri Petru Bobu… Eu am zis că aduc democrația și libertatea, dar nu-mi pun omul meu la procuratură”, a declarat acesta la o emisiune de la Jurnal TV.

Moderatorul i-a replicat politicianului că din luna iulie se știe că Vladislav Gribincea ar fi favoritul unei componente a coaliției de la guvernare, iar Alexandr Stoianoglo – al altei părți. Astfel, oricum procurorul general va fi omul cuiva.

„Cel pe care l-aș fi preferat eu este în afara concursului în momentul de față. Asta dacă nu se schimbă ceva. În sensul că s-au mai făcut concursuri, apoi s-au schimbat… Eu m-am ținut departe de acest concurs. Trăiesc și eu amărăciunea că nu au acces oameni din societatea civilă”, a adăugat acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md