06:38:49 26.04.2024
Stiri

Autoritățile anunță Planul „10 pentru copii”: Zece acțiuni pentru a elimina corupția din domeniul alimentației copiilor în școli și grădinițe

Social 31.10.2019 17:00 Vizualizări1357 Autor: Ziarul National
Autoritățile anunță Planul „10 pentru copii”: Zece acțiuni pentru a elimina corupția din domeniul alimentației copiilor în școli și grădinițe


Autoritățile au lansat astăzi Planul „10 pentru copii”, menit să îmbunătățească alimentația din școlile și grădinițele din R. Moldova prin responsalizarea agenților economici care livrează produse în aceste instituții, dar și elaborarea unui nou meniu recomandat copiilor.

Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că în scurt timp vor fi realizate zece acțiuni pentru a elimina corupția și nepăsarea care au dus la apariția problemelor ce vizează alimentația și sănătatea copiilor.

„În prezent, apa din fiecare a cincea instituție de educație nu corespunde parametrilor sanitaro-chimici și microbiologici. Noi nu vom tolera o asemenea situație. Lucrurile trebuie schimbate rapid”, a declarat șeful Cancelariei de Stat, Andrei Spînu.

Conform planului, Guvernul își propune să crească semnificativ gradul de responsabilizare a agenților economici și a managerilor instituțiilor de învățământ; să înăsprească sancțiunile în cazul încălcării normelor privind alimentația copiilor; să eficientizeze procedurile de achiziții publice și să ajusteze meniul model național recomandat copiilor conform normelor fiziologice de consum, inclusiv prin includerea alimentelor sănătoase.

Totodată, începând cu anul viitor, Guvernul va majora salariile personalului implicat în procesul de alimentație a copiilor din instituțiile școlare și preșcolare. Este vorba despre bucătari și ajutorul de educator al căror salariu se va majora cu 360 și, respectiv, cu 536 de lei pe lună.

Planul de acțiuni urmează a fi implementat în următoarele 12 luni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md