17:40:34 26.04.2024
Stiri

Atac prin RICOȘEU la adresa Maiei Sandu din partea unui apropiat al lui Andrei Năstase: „Cu ce Ștefan Gligor este mai RĂU ca cei patru? Îmi este GREAȚĂ să vad toată mizeria și incompetența cu care se face dezoligarhizarea”

Politică 30.10.2019 10:05 Vizualizări13246 Autor: Ziarul National
Atac prin RICOȘEU la adresa Maiei Sandu din partea unui apropiat al lui Andrei Năstase: „Cu ce Ștefan Gligor este mai RĂU ca cei patru? Îmi este GREAȚĂ să vad toată mizeria și incompetența cu care se face dezoligarhizarea”


Fostul șef al staff-ului electoral al lui Andrei Năstase, omul de afaceri Alexandru Machedon, spune că este înfuriat de felul în care se face dezoligarhizarea promisă cetățenilor. Acesta o atacă pe ministra Justiției, Olesea Stamate, după ce Comisia de concurs pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general a ales patru candidați, dar nu și pe activistul Ștefan Gligor.

Machedon menționează că are îndoieli vizavi de faptul că Blocul „ACUM” ar dori cu adevărat să realizeze reforma procuraturii și a justiției din R. Moldova.

Citește și: Reacţia Maiei Sandu la LISTA scurtă pentru funcţia de PROCUROR GENERAL prezentată de MJ: „Am așteptat ca această preselecție să promoveze mai mulți oameni din societatea civilă"

„Îmi este greață să citesc aceasta știre, după ce patru ani am protestat și mi-am riscat viața. Dna ministru al Justiției, vă bateți joc de noi? Se vede de la o poștă că aceste concursuri sunt trucate și regizate. Nu mai am încredere în dvs. și tot felul de povești despre justiția corectă pe care o vom avea, reforme, meritocrație și „cei mai buni judecători și procurori”. Vă adresez o singură întrebare - cu ce Ștefan Gligor este mai rău ca cei patru care au fost preselectați pentru postul de procuror general?”, întreabă Machedon.

De asemenea, apropiatul lui Andrei Năstase are întrebări și pentru colegii săi din PPDA.

„De ce tolerați toate aceste tâmpenii, de ce nu blocați deciziile prostești și concursurile mimate? Timp de patru ani la protestele din PMAN am cerut o reformă a justiției autentică și un adevărat procuror general, dar acum se întâmplă cu totul altceva. Îmi este greață să vad toată mizeria și incompetența cu care se face dezoligarhizarea instituțiilor statului capturat... Să nu ajungă timpul să ieșim din nou la proteste”, atenționează Alexandru Machedon.

Și deputatul PAS, Dumitru Alaiba, nu privește cu ochi buni rezultatele concursului organizat de MJ, deși așteptările erau foarte mari.

„Eu am o singură întrebare (retorică): Dacă mai departe merg trei din patru procurori, pentru ce a trebuit să pierdem timp şi energie, prin chinul negocierilor dintre trei componente ale majorității parlamentare, să schimbăm legea, pentru a lărgi criteriile de eligibilitate, astfel încât la funcția de procuror general să poată aplica nu doar foşti procurori? Sensul modificărilor a fost să avem cât mai mulți neprocurori. În toamna asta avem un lucru de făcut. Să dăm acestei țări un procuror general bun. Nu unul „ok”, nu rezultatul unui compromis. De astea am mai văzut. Avem nevoie de unul cu adevărat independent. Dacă nu facem asta, nu am făcut nimic”, concluzionează Alaiba.

Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general, instituită la Ministerul Justiției, a decis ca Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo, Oleg Crîșmaru şi Veaceslav Soltan să lupte în continuare pentru funcţia de procuror general.

CSP va desemna un singur candidat din cei patru pe care îl va propune şefului statului pentru numirea în funcție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md