19:44:10 26.04.2024
Stiri

Un lider de partid cere DEMISIA ministrului Justiției, anularea rezultatelor „preselecției” pentru funcția de procuror general și desființarea comisiei Guvernului: „Procurorul Gribinioglo... Lucrurile sunt aranjate”

Politică 30.10.2019 15:30 Vizualizări2715 Autor: Ziarul National
Un lider de partid cere DEMISIA ministrului Justiției, anularea rezultatelor „preselecției” pentru funcția de procuror general și desființarea comisiei Guvernului: „Procurorul Gribinioglo... Lucrurile sunt aranjate”


Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, cere demisia ministrului Justiției, Olesea Stamate, anulare preselecției și desființarea Comisiei care s-a ocupat de desemnarea celor patru pretendenți la funcția de procuror general. Politicianul crede că lucrurile au fost aranjate din timp, iar concursul ar fi fost doar o perdea.

Potrivit lui Chirtoacă, acest concurs s-a făcut pentru a-i scoate în față pe Vladislav Gribincea și Alexandr Stoianoglo. Acesta chiar a făcut o îmbinarea a numelor celor doi: „Procurorul Gribinioglo”.

„O listă de numai patru, din 20 de candidați pentru a doua etapă de concurs la CSP, este o batjocură față de noțiunea de concurs și denotă că lucrurile sunt aranjate. Este evident că Gribincea și Stoianoglo au fost scoși în față de „ACUM” și PSRM, ceilalți doi, Crîșmaru și Soltan, fiind de umplutură în lista scurtă. De ce alături de Gribincea nu se regăsește Gligor, ambii fiind din generația nouă? De ce numai patru în lista scurtă? Este evident că toți cei 16, eliminați abuziv din etapa a doua a „concursului”, au fost înlăturați pentru a nu crea probleme, la CSP, tandemului „ACUM” - PSRM, Gribincea – Stoianoglo”, crede liberalul.

Citește și: Reacţia Maiei Sandu la LISTA scurtă pentru funcţia de PROCUROR GENERAL prezentată de MJ: „Am așteptat ca această preselecție să promoveze mai mulți oameni din societatea civilă"

Chirtoacă mai întreabă de ce alți juriști nu au avut dreptul să se prezinte la concurs. „Aceasta este o îngrădire abuzivă a dreptului unei persoane să acceadă la o funcție publică. Inițial, s-a anunțat că etapa de preselecție făcută de comisia Guvernului este pentru a nu admite persoane incompatibile în etapa a doua (cu probleme de integritate). Cu ce este mai „integru” Stoianoglo, fost deputat și vicepreședinte al Parlamentului din partea PD, față de toți ceilalți?

Citește și: Atac prin RICOȘEU la adresa Maiei Sandu din partea unui apropiat al lui Andrei Năstase: „Cu ce Ștefan Gligor este mai RĂU ca cei patru? Îmi este GREAȚĂ să vad toată mizeria și incompetența cu care se face dezoligarhizarea”

Noi avem turul doi la Primărie sau la Procuratura Generală, de fapt? Acest aranjament este și mai murdar și mai cinic decât toate de până acum. Iar faptul că acest „concurs” este suprapus cu campania electorală pentru locale și mai ales Chișinău arată că atât „ACUM”, cât și PSRM se tem să fie deconspirați”, conchide Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md