19:38:33 26.04.2024
Stiri

Miliardarul care a pus mâna pe PRO TV! Tranzacția se ridică la o sumă uriașă. Anunțul oficial: cine este noul patron

Economie 29.10.2019 08:30 Vizualizări2199 Autor: Ziarul National
Miliardarul care a pus mâna pe PRO TV! Tranzacția se ridică la o sumă uriașă. Anunțul oficial: cine este noul patron


Pro TV are de ieri, 28 octombrie, un nou proprietar. Public Provident Fund (PPF), un fond de investiții deținut de cel mai bogat om din Republica Cehă, Petr Kellner (55 de ani), a cumpărat compania-mamă Central Media Entreprises (CME).

Conform Pagina de Media, tranzacția se ridică la 2.1 miliarde de dolari. În urmă cu un an, Petr Kellner era gata să-i facă lui Roman Abramovic o ofertă pentru a cumpăra clubul Chelsea.

Conform sursei citate, achiziția urmează să fie finalizată la jumătatea anului viitor. Petr Kellner a oferit o scurtă declarație cu privire la această tranzacție: „Achiziția CME cu activele sale media în cinci țări europene va completa și va consolida în continuare operațiunile noastre de telecomunicații din Europa Centrală și de Est. Dorim să valorificăm sinergiile naturale dintre crearea de conținut și distribuția acestuia, cu scopul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicații și mass-media”, a spus miliardarul.

Pe lângă România, CME funcționează și pe piața media din Bulgaria, Cehia, Slovacia și Slovenia. În total, 30 de televiziuni fac parte din compania-mamă. În trustul PRO există șapte posturi: PRO TV, PRO 2 (fostul PRO Cinema), PRO X (fostul Sport.ro), PRO GOLD (fostul Acastă TV), PRO CINEMA, PRO TV Internațional și PRO TV Chișinău.

Cine este noul patron PRO TV

Conform Forbes, Petr Kellner este al 73-lea cel mai bogat om al planetei. Averea sa se ridică în prezent la 15.5 miliarde de dolari. În urmă cu un an, Kellner avea o avere de 12 miliarde de dolari și ocupa locul 88 în ierarhia Forbes.

În septembrie 2018, Kellner a cumpărat clădirea de birouri Crystal Tower din București, care găzduiește sediul ING Bank România. Kellner deține și sediul de birouri Metropolis Center, aflat în aceeași zonă, pe care l-a cumpărat în 2016, cu 50 de milioane de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md