07:08:29 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Un fost apropiat al liderului PPDA spune că MAI nu a întreprins acțiuni împotriva unor apropiați ai lui Plahotniuc: „Pentru mine este un lucru straniu, dispuneam de multe informații… Am apelat la domnul Năstase, dar răspunsul lui m-a jignit”

Politică 29.10.2019 18:19 Vizualizări2242 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un fost apropiat al liderului PPDA spune că MAI nu a întreprins acțiuni împotriva unor apropiați ai lui Plahotniuc: „Pentru mine este un lucru straniu, dispuneam de multe informații… Am apelat la domnul Năstase, dar răspunsul lui m-a jignit” gzt.md


Fostul șef al Direcției nr. 6 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, Anatol Macovei, care a fost printre primii care au sprijinit guvernarea „ACUM” – PSRM, se declară nemulțumit de faptul că ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, nu ar fi dat dovadă de voință politica în ceea ce privește inițierea unor cauze penale persoanelor apropiate lui Vlad Plahotniuc.

Macovei a declarat la o emisiune de la postul TVC 21 că societatea avea mari așteptări de la noua conducerea a MAI, mai ales în ceea ce privește inițierea unor cauze penale pe numele unor apropiați ai fostului lider democrat, însă lucrurile nu s-au mișcat din loc. Acesta a afirmat că în privința unor persoane existau „probe concludente”, dar aceștia continuă să activeze și astăzi în poliție sau în alte instituții ale statului.

„Pentru mine este un lucru straniu… Dispuneam de foarte multe informații. Sunt ferm convins că foarte multă lume era gata să depună declarații, mărturii, să participe activ în urmărirea penală îndreptată spre pedepsirea cestor persoane, dar s-a dezamăgit. Eu cred că nu s-a dorit, dat fiind faptul că am apelat la d-nul Năstase cu așa propunere. Unul dintre răspunsuri, care pe mine m-a jignit, a fost că dumnealui „a luptat cu regimul Plahotniuc mulți ani, iar oamenii care au stat într-o parte nu au decât să aștepte”. Am fost ignorați. Ne-am pomenit în situația că cei care au participat la toate nelegiuirile din ultimii ani au profitat de această situație și ne-au creat nouă, cei care am ieșit și am declarat deschis susținerea pentru noua guvernare, probleme enorme”, s-a plâns Macovei.

Totodată, Macovei a adăugat că, de când Andrei Năstase se află la cârma ministerului de Interne, activitatea instituției a bătut pasul pe loc: „N-am observat careva mișcări, progrese, lucruri îndreptate spre binele societății”.

Sursa citată a mai spus că actualul ministru și-ar fi numit unele rude în cadrul subdiviziunilor ministerului de Interne.

Amintim că șeful Direcției nr.6, Protecția Martorilor, din cadrul INI, Anatol Macovei, alături de alți câțiva polițiști, a declarat că sprijină Guvernul Maiei Sandu în săptămâna când în R. Moldova era o dualitate de putere. Chiar dacă era un susținător aprig al liderului PPDA, Macovei a fost concediat, după ce o anchetă de serviciu a stabilit că acesta a folosit mașina de serviciu în scopuri personale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md