01:17:50 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu a deschis conferința ANUALĂ de la „Praga Forum 2000”, vorbind despre FRAUDA bancară, statul capturat și REZISTENȚA împotriva reformării justiției

Politică 23.10.2019 12:22 Vizualizări2515 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu a deschis conferința ANUALĂ de la „Praga Forum 2000”, vorbind despre FRAUDA bancară, statul capturat și REZISTENȚA împotriva reformării justiției captură


Premierul Maia Sandu a vorbit despre transformările prin care a trecut R. Moldova în ultimii 30 de ani, inclusiv despre înlăturarea lui Vladimir Plahotniuc de la putere, în cadrul conferinței anuale de la „Praga Forum 2000”, inițiativă lansată de fostul președinte al Cehiei, Václav Havel.

Prim-ministrul a deschis conferința care de peste 20 de ani adună experți și lideri din diferite colțuri ale lumii pentru a promova valorile democratice și pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă statele lor.

„Le-am vorbit cu mândrie participanților despre curajul și fermitatea cetățenilor R. Moldova în lupta lor pentru apărarea libertăților democratice. Rezistența în fața opresiunii și capacitatea de a se împotrivi capturării statului de către o mână de hoți sunt admirabile și dau speranță oamenilor din alte țării că democrația nu este doar un ideal, ci rezultatul unei munci asidue și dăruiri totale”, a precizat Maia Sandu.

În fața asistenței, prim-ministrul a precizat că doar datorită cetățenilor R. Moldova s-a reușit „schimbarea regimului opresiv”.

„În doar câteva luni, situația politică din R. Moldova s-a schimbat considerabil. Toți cei care erau blocați de regimul lui Plahotniuc acum revin la o viață publică activă, sunt liberi să participe la proiecte alternative și să facă oferte politice. Aceasta este una dintre cele mai importante realizări ale noastre de până acum”, a subliniat oficialul.

Maia Sandu a mai adăugat că actualmente are un plan ambițios de reformare a justiției, inclusiv prin evaluarea tuturor judecătorilor din R. Moldova., dar sistemul opune „o rezistență foarte mare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md