19:49:45 26.04.2024
Stiri

Tarifele la transportul public în Chișinău ar putea fi MAJORATE de către noua administrație a capitalei. Costul unui bilet ar putea ajunge la 8 lei

Social 22.10.2019 13:40 Vizualizări3069 Autor: Ziarul National
Tarifele la transportul public în Chișinău ar putea fi MAJORATE de către noua administrație a capitalei. Costul unui bilet ar putea ajunge la 8 lei rtec.md


Noii consilieri municipali din capitală vor avea o misiune dificilă la început de mandat – vot trebui să decidă dacă majorează tarifele la transport public sau vor acoperi cheltuielile din bugetul Primăriei. Actualmente, Regia Transport Electric din Chișinău și Parcul Urban de Autobuze lucrează în pierdere, iar pentru a acoperi cheltuielile tarifele la transport ar trebui majorate până la 8 lei.

Potrivit șefei Direcției Management financiar al Primăriei Chișinău, Eugenia Ciumac, costul de doi lei pentru o călătorie cu troleibuzul și trei lei cu autobuzul nu acoperă nici pe jumătate cheltuielile. „Solicit astfel de decizie, pentru ca să corespundă standardelor”, a spus Ciumac, citată de protv.md.

Astfel, cei 51 de consilieri, aleși duminica trecută, vor trebui să decidă dacă cheltuielile vor fi acoperite din bugetul municipal sau vor fi majorate prețurile la tichetele de călătorie.

Și primarul interimar, Adrian Talmanci, a precizat că, actualmente, prețul unei călătorii cu troleibuzul sau microbuzul nu acoperă nici pe jumătate cheltuielile întreprinderilor și ar trebui majorat până la 8 lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md