03:04:06 27.04.2024
Stiri

„Promo-LEX” raportează primele încălcări de la secțiile de vot: Urne sigilate necorespunzător, camere video defectate și greșeli în listele electorale

Social 20.10.2019 10:40 Vizualizări965 Autor: Ziarul National
„Promo-LEX” raportează primele încălcări de la secțiile de vot: Urne sigilate necorespunzător, camere video defectate și greșeli în listele electorale


Misiunea de Observare „Promo-LEX” a alegerilor locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie 2019 anunță că a recepționat astăzi, până la ora 8.30, peste 55 de rapoarte de la observatori care vizează incidente la secțiile de vot.

Cele mai multe cazuri vizează camerele video defecte din incinta secțiilor și nouă cazuri de prezență a panourilor publicitare ale unor candidați în preajma acestora.

Întreruperea procesului de filmare la operațiile de deschidere a secțiile de vot a fost raportată în șapte cazuri. De exemplu, într-o secție din satul Vasileuți, raionul Râșcani, nu a fost posibil de pornit camera video, pentru că operatorii nu au reușit să o conecteze, iar în satul Lebedenco din Cahul camera a fost conectată la timp, însă ea nu înregistrează.

Totodată, o secție de vot din Chișinău s-a deschis astăzi cu întârziere de 40 de minute, iar în trei cazuri, tot din capitală, nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale urnele de vot.

Observatorii „Promo-LEX” au semnalat și deficiențe în listele electorale într-o secție de vot de la Botanica unde un alegător era trimis la altă secție, dar și la Grătiești unde un alegător avea altă dată de naștere scrisă în lista electorală și nu coincidea cu cea din buletinul de identitate.

Observatorii au mai raportat un caz de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 de metri la Buiucani, iar la Rezina buletinele de vot nu sunt păstrate într-un loc sigur din incinta unei secții de vot.

Menționăm că în satul Iujnoie din raionul Cahul, între orele 06:45 și 07:10 a fost deconectată lumina, membrii Biroului electoral fiind nevoiți să utilizeze lanterne. Problema a fost remediată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md