21:00:22 26.04.2024
Stiri

Revista Parlamentului European, ticsită cu conținut pro-Kremlin

Știri 10.10.2019 13:58 Vizualizări1390 Autor: Ziarul National
Revista Parlamentului European, ticsită cu conținut pro-Kremlin


Grupul operativ de lucru al UE, specializat în lupta cu dezinformarea rusă, a constatat că autoproclamata revista a Parlamentului European, „EP Today”, copiază jumătate din articolele sale direct de pe site-ul de știri RT, finanțat de Kremlin.

Conform datelor Grupului de lucru, printre cititorii EP se afla parlamentari europeni de rang înalt, precum comisarul european pentru economie digitală Maria Gabriel și reprezentanți ai țărilor europene în UE.

În raportul său, Grupul a ajuns la concluzia că site-ul „EP Today”, apreciat de peste 145 de mii de utilizatori Facebook și care publică 25 de articole pe zi, este o „platformă de lobby care se poziționează ca o publicație serioasă de știri, al cărui public țintă sunt personele care definesc politicile UE”.

În plus, revista, al carei cont Twitter este urmărit de grupul politic al conservatorilor și reformiștilor europeni, folosește în denumirea sa expresia „Parlamentul European” fără nicio bază legală, înșelând astfel cititorii săi, scrie „Pagina de Rusia”.

Publicația online susține că are angajați care lucrează la Bruxelles, dar, după cum a aflat Grupul de lucru, revista are un singur cont de e-mail și niciunul dintre editorii săi nu a fost găsit pe LinkedIn sau Twitter. Totodatăa, cei patru administratori ai paginilor site-ului de pe Facebook se află în India.

„Începând cu 24 octombrie 2018, 47% dintre articole sunt copii absolute ale materialelor RT.com”, potrivit East StratCom.

„Din cele 17.697 de materiale publicate în secțiunea Știri în perioada 6 aprilie – 23 august, doar 25 de articole au fost scrise de „parlamentarii europeni și alte persoane influente ” adică doar 0,14 la sută”.

Până pe 24 octombrie (2018 – n.r.), „EP Today” a preluat doar materiale Voice of America, serviciul internațional de radiodifuziune și televiziune al Guvernului american. Grupul de lucru nu știe cauza unei altfel de modificări a conținutului site-ului „EP Today”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md