17:09:25 26.04.2024
Stiri

MAEIE îi arată din deget lui Dodon pentru că nu a cerut de la tribuna ONU retragerea militarilor ruși de pe teritoriul R. Moldova: „O abordare dezechilibrată a politicii externe”

Politică 28.09.2019 14:21 Vizualizări1920 Autor: Ziarul National
MAEIE îi arată din deget lui Dodon pentru că nu a cerut de la tribuna ONU retragerea militarilor ruși de pe teritoriul R. Moldova: „O abordare dezechilibrată a politicii externe”


Faptul că de la tribuna ONU nu a fost reiterat în mod expres demersul republicii noastre privind retragerea completă și necondiționată a forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova constituie o „abordare dezechilibrată a politicii externe”, precizează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), după discursul președintelui Igor Dodon susținut joi-seară la New York.

„MAEIE continuă și va continua să insiste pentru retragerea completă și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Republica Moldova are un statut de neutralitate consfințit în Constituție. Retragerea trupelor și munițiilor Federației Ruse de pe teritoriul republicii noastre va constitui un act clar de respectare a neutralității, suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al ministerului.

CITIȚI și VIDEO // Alocuțiunea președintelui Dodon de la tribuna principală a ONU: A lăudat decizia Rusiei de a relua procesul de distrugere a munițiilor și NU a cerut retragerea armamentului și trupelor militare rusești din Transnistria

Menționăm că discursul ținut de Dodon la ONU a fost criticat dur la Chișinău. În timp ce unii analiști și politicieni au spus că Dodon „a vorbit cu gura Rusiei” la New York, alții au remarcat „odele” aduse limbii ruse de către președintele R. Moldova și vina dată pe „elitele” moldovenești în cazul războiului de la Nistru.

CITIȚI și Discursul președintelui Ucrainei la ONU, o lecție pentru Dodon: Zelenski a vorbit despre RĂZBOIUL din Donbas, ținând în mâini glonțul care l-a ucis pe un cântăreț de operă


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md