22:28:45 26.04.2024
Stiri

Ion Diacov anunță măsuri RADICALE: „Este o grozăvie ce se petrece în blocurile alimentare din școli și grădinițe. Nu am crezut că poate exista așa ceva în sec XXI. Toți care încalcă trebuie trimiși la ÎNCHISOARE”

Partide/Comunicate 28.09.2019 14:54 Vizualizări1720 Autor: Ziarul National
Ion Diacov anunță măsuri RADICALE: „Este o grozăvie ce se petrece în blocurile alimentare din școli și grădinițe. Nu am crezut că poate exista așa ceva în sec XXI. Toți care încalcă trebuie trimiși la ÎNCHISOARE” facebook


Candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar general, Ion Diacov, spune că a rămas uluit și îngrozit de condițiile din blocul alimentar al Liceului „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din sectorul Buiucani al capitalei, pe care l-a vizitat împreună cu consilierul municipal Ilian Cașu.

„Dacă ar învia acum Doina și Ion Aldea-Teodorovici, s-ar cruci. Nu am crezut că poate exista așa ceva în sec XXI. Chiar l-am întrebat pe director – cum de nu sunteți închiși? Este o strășnicie în blocul alimentar – putoare, murdărie”, a declarat ieri-seară Ion Diacov, în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

Fostul procuror al municipiului Chișinău a precizat că alimentația copiilor în școli și grădinițe va fi una dintre principalele priorități ale sale în calitate de primar general. Cei de la Liceului „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” au obținut doar 500 de mii de lei pentru repararea blocului alimentar, bani care sunt insuficienți. „Au obținut alocarea a 500 de mii de lei, dar acolo trebuie cel puțin 1,5 milioane. I-am promis directorului că, în calitate de primar, dacă va fi necesar, voi cerși prin oraș ca să strâng acești bani. Nu se poate așa ceva”, a adăugat candidatul „Partidului Nostru”.

El a menționat că alimentația copiilor și condițiile din blocurile sanitare trebuie să fie o prioritate pentru administrația locală, iar cei care încalcă aceste norme trebuie trași la răspundere. „Alimentarea în grădinițe și școli trebuie să fie o prioritate. Este necesar un control drastic, iar toți cei care încalcă să fie trimiși la închisoare. Noi și așa avem puțini copii. Sunt tot mai puțin copii în școli. Eu după ce am văzut asta nu pot dormi nopțile”, a adăugat Ion Diacov.

Amintim că în ultimii ani în spațiul public au apărut mai multe scandaluri legate de condițiile din blocurile sanitare, dar și de calitatea alimentelor și a alimentației, în special în grădinițe. Până acum însă nu există nicio persoană condamnată definitiv.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md