13:28:34 10.05.2024
Stiri

Cazul celor trei copii de la Cantemir, decedați după ce s-au intoxicat cu insecticide: Felcerul din sat riscă ÎNCHISOARE

Social 28.09.2019 15:13 Vizualizări3531 Autor: Ziarul National
Cazul celor trei copii de la Cantemir, decedați după ce s-au intoxicat cu insecticide: Felcerul din sat riscă ÎNCHISOARE


Felcerul din satul Flocoasa, raionul Cantemir, care a mers, în toamna anului trecut, acasă la familia care s-a intoxicat cu pesticide, dar a decis că membrii acesteia, în special cei trei copii care au decedat ulterior, nu trebuie spitalizați, riscă să facă închisoare de până la cinci ani.

Procuratura Generală anunță că au trimis dosarul pe numele acestuia în judecată, felcerul fiind învinuit de încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, dar și de falsificarea actelor medicale.

Medicului i se impută faptul că, deși a mers acasă la victime, acesta nu a reacționat adecvat, iar neacordarea ajutorului medical a dus la decesul copiilor.

Mai mult decât atât, lucrătorul medical ar fi hotărât în locul familiei copiilor că aceștia nu ar avea nevoie de internare în Spitalul raional Cantemir și a falsificat acte medicale oficiale, lipsindu-i pe pacienții minori și rudele acestora de dreptul să hotărască ei înșiși dacă preferau să fie spitalizați.

Pentru neglijența în acordarea ajutorului medical, felcerul riscă închisoare de până la 3 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar în cazul falsificării actelor medicale - amendă de peste 30 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Tragedia de anul trecut de la Flocoasa a fost relatată pe larg în presă. Cei trei copii au mers în vizită la bunici și s-au intoxicat cu insecticide, după ce bunelul a stropit grâul depozitat într-o încăpere alăturată dormitorului micuților cu vârste de 4, 8 și 11 ani. Atunci, la spital au ajuns și mama unul copil decedat, dar și bunica acestora.

Procuratura a expediat în instanță atât dosarul cu privire la folosirea și păstrarea incorectă a insecticidelor, cât și cel privind încălcările de lege descrise, care au dus la decesul celor trei copii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md