17:28:11 10.05.2024
Stiri

Legumele congelate: greşeli frecvente pe care le facem atunci când gătim

Știri 19.09.2019 08:00 Vizualizări1458 Autor: Ziarul National


Legumele congelate: greşeli frecvente pe care le facem atunci când gătim

Nu mai este niciun secret că ideal pentru sănătatea noastră este să consumăm legume în fiecare zi, bineînţeles şi alături de fructe şi alte produse care ne pot ajuta să avem o dietă echilibrată.

În teorie, procesul de congelare al legumelor este menit să păstreze nutrienţii necesari, savoarea, textura şi culoarea comparativ cu celelalte metode de conservare. Tocmai de aceea, în timp ce sunt gătite, trebuie să menţinem aceleaşi caracteristici. Într-un material mai complex, alături de specialişti, Huffington Post vorbeşte despre greşelile pe care le facem atunci când gătim cu legume congelate.

Alegem la întâmplare

Înainte să pui în coşul de cumpărături punga de legume, verifică dacă sunt lipite unele de altele. În caz contrar, înseamnă că în timpul transportului către destinaţie, acestea s-au decongelat şi au fost recongelate, aşadar şi-au pierdut nutrienţii în tot acest proces. În urma fluctuaţiilor de temperatură legumele se pot deshidrata, chiar şi în timpul depozitării şi pot produce gheaţă, care afectează culoarea, savoarea şi fermitatea.

Citeşte continuarea pe CSID!


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md