Legumele congelate: greşeli frecvente pe care le facem atunci când gătim
Nu mai este niciun secret că ideal pentru sănătatea noastră este să consumăm legume în fiecare zi, bineînţeles şi alături de fructe şi alte produse care ne pot ajuta să avem o dietă echilibrată.
În teorie, procesul de congelare al legumelor este menit să păstreze nutrienţii necesari, savoarea, textura şi culoarea comparativ cu celelalte metode de conservare. Tocmai de aceea, în timp ce sunt gătite, trebuie să menţinem aceleaşi caracteristici. Într-un material mai complex, alături de specialişti, Huffington Post vorbeşte despre greşelile pe care le facem atunci când gătim cu legume congelate.
Alegem la întâmplare
Înainte să pui în coşul de cumpărături punga de legume, verifică dacă sunt lipite unele de altele. În caz contrar, înseamnă că în timpul transportului către destinaţie, acestea s-au decongelat şi au fost recongelate, aşadar şi-au pierdut nutrienţii în tot acest proces. În urma fluctuaţiilor de temperatură legumele se pot deshidrata, chiar şi în timpul depozitării şi pot produce gheaţă, care afectează culoarea, savoarea şi fermitatea.
R. Moldova și Ucraina, la PACHET în UE. Chișinăul și Kievul vor începe negocierile de aderare la UE în iunie: „Președinția maghiară a Consiliului UE începe la 1 iulie, așa că este important să luăm deciziile necesare înainte de asta”
Consultări politico-militare între R. Moldova și Polonia, la Chișinău: „În contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, am evidențiat interesul comun pentru restabilirea ordinii internaționale bazate pe principiile Cartei ONU”
RECENSĂMÂNT // Circa 1,4 milioane de persoane din R. Moldova, chestionate timp de o lună: Recenzorii mai au la dispoziție două luni