08:53:52 04.05.2024
Stiri

VIDEO // Deputatul Octavian Țîcu este convins că poate CÂȘTIGA Primăria Chișinău din PRIMUL TUR: „Este dreptul lui Andrei Năstase să candideze, dar este un drept DEPĂȘIT”

Politică 19.09.2019 13:52 Vizualizări2719 Autor: Ziarul National
VIDEO // Deputatul Octavian Țîcu este convins că poate CÂȘTIGA Primăria Chișinău din PRIMUL TUR: „Este dreptul lui Andrei Năstase să candideze, dar este un drept DEPĂȘIT” Captură


Deputatul Octavian Țîcu a depus astăzi actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală la funcția de primar al Chișinăului din partea Partidului Unității Naționale (PUN), care nu a insistat ca dânsul să devină și membru al formațiunii conduse de Anatol Șalaru și Traian Băsescu. Acesta spune că și-ar fi dorit să fie sprijinit și de liderul Partidului Popular Român, Vlad Țurcanu, dar ultimul a ales să-și înainteze propria candidatură pentru șefia capitalei.

„Regret că această decizie de a candida a fost luată într-un moment complicat și nu am avut timp pentru a crea un bloc, o Alianță pentru Chișinău. Am fost în negocieri cu trei partide – Partidul Popular Român, Partidul Liberal Democrat din Moldova și PUN. Fiecare și-a dorit că eu să fiu înscris pe listele acestor partide. După cum am văzut, Vlad Țurcanu își va înainta candidatura la funcția de primar general… Sper că PLDM și liderul formațiunii Tudor Deliu vor sprijini candidatura mea. Mulțumesc domnului Șalaru și echipei PUN că mi-au oferit sprijinul și de a permite chișinăuenilor să aibă un candidat pe măsura ambițiilor PSRM și Ivan Ceban. Eu nu voi candida împotriva candidaților cu aspirații proeuropene și care își doresc un oraș modern proromânesc și proeuropean. Dorința mea de a candida a fost determinată de necesitatea urgentă de a stopa asaltul PSRM asupra Chișinăului”, a declarat astăzi Țîcu, după ce a depus documentele la autoritatea electorală din capitală.

De asemenea, Țîcu a explicat care este relația sa cu Blocul „ACUM”, pe listele căruia a acces în Parlament.

„Relația mea cu Blocul „ACUM” și fracțiunea PPDA a degradat în momentul în care m-am simțit înșelat de felul în care s-a făcut târgul pentru Curtea Constituțională. Nu am putut accepta faptul promis că Vladimir Țurcanu și Domnica Manole nu vor ajunge în fruntea acestei instituții. Relația s-a deteriorat definitiv după decizia de a semna Acordul de colaborare cu PSRM, fără a fi prezentat membrilor fracțiunii și fără a fi discutat. Asta mi-a oferit mie posibilitatea să iau decizia în privința viitorului meu politic. Semnarea acestui acord este un precedent foarte periculos”.

Candidatul PUN este convins că, în pofida faptului că ar putea exista o înțelegere dintre „ACUM” - PSRM ca Ivan Ceban să ajungă primar al Capitalei, acest lucru nu se va întâmpla. „PSRM nu are cum să câștige, pentru că Chișinăul are un candidat care poate fi votat cu încredere. Eu am demonstrat ca sportiv, ca intelectual, ca om politic, ca fondator al „ACUM” că am capacitatea să conduc acest oraș. Acum avem posibilitatea, împreună cu chișinăuenii, să câștigăm aceste alegeri din primul tur”.

Octavian Țîcu a vorbit și despre candidatul Blocului „ACUM” la șefia Primăriei Chișinău, Andrei Năstase, pe care ieri îl îndemna să rămână la MAI.

„Este dreptul lui Andrei Năstase de a candida, dar este un drept depășit de timp. În alte circumstanțe, probabil, Andrei ar fi avut dreptul moral să candideze. Dar cred că, din moment ce a acceptat un lucru, el trebuie să-l continue. Reforma MAI e o chestiune ambițioasă… Nu știu cum va reuși să explice alegătorilor această trecere de la o reformă începută și nefinalizată la necesitatea de a fi primar de Chișinău”, a conchis Octavian Țîcu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md