14:34:57 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Christian Danielsson, la Chișinău: „Prim-ministrul și Guvernul au făcut pași importanți în depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și reforma justiției în ultimele luni și noi vom susține aceste eforturi”

Politică 16.09.2019 17:30 Vizualizări1295 Autor: Ziarul National
VIDEO // Christian Danielsson, la Chișinău: „Prim-ministrul și Guvernul au făcut pași importanți în depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și reforma justiției în ultimele luni și noi vom susține aceste eforturi” Flickr


Directorul general al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Christian Danielsson, a declarat astăzi la Chișinău, unde se află într-o vizită de două zile, că Uniunea Europeană va susține eforturile Guvernului R. Moldova în ceea ce privește depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și reforma justiției.

„Începând cu luna iunie, am văzut Guvernul determinat să acționeze în mai multe domenii care sunt esențiale pentru cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, în îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere. Este vorba despre depolitizarea instituțiilor, lupta împotriva corupției și reforma justiției. Prim-ministrul și Guvernul au făcut pași importanți în această direcție în ultimele luni și noi vom susține aceste eforturi. Dar, desigur, susținerea noastră nu este necondiționată, este important ca toate aceste măsuri să fie implementate”, a declarat oficialul european într-o conferință de presă susținută împreună cu premierul Maia Sandu.

Prim-ministrul a afirmat că Guvernul pe care îl conduce este determinat „să se miște repede”, pentru ca cetățenii R. Moldova să simtă efectele reformei în justiție, luptei împotriva corupției etc.

„Sperăm cât de curând să vedem și rezultatele concrete, să simtă și cetățenii Republicii Moldova aceste rezultate. Am discutat despre asistența externă din partea UE, pe care o așteptăm până la sfârșitul acestui an. Noi suntem determinați să ne mișcăm foarte repede, astfel încât toate angajamentele să fie îndeplinite la timp și să putem beneficia de cele două tranșe din asistența macrofinanciară”, a afirmat Maia Sandu.

Premierul a mai anunțat că a propus spre discuție posibilitatea finanțării unui proiect numit „Satul european”: „Promovez ideea asistenței directe din partea UE către APL, pentru a finanța în aceste regiuni mai multe necesități, cum ar fi: reparația grădinițelor, a școlilor, a drumurilor și alte lucruri importante la nivel de comunitate”.

Christian Danielsson întreprinde, în perioada 16-17 septembrie curent, o vizită la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md