14:27:01 26.04.2024
Stiri

PROGRAM // Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni va găzdui peste 15 000 de participanți. Pe scenă vor evolua Irina Loghin, Fuego, Nicolae Botgros, LEGENDARUL actor Florin Piersic și Eugen Doga

Social 13.09.2019 12:39 Vizualizări1814 Autor: Ziarul National
PROGRAM // Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni va găzdui peste 15 000 de participanți. Pe scenă vor evolua Irina Loghin, Fuego, Nicolae Botgros, LEGENDARUL actor Florin Piersic și Eugen Doga


Peste 150 de ansambluri folclorice, zeci de meșteri populari și cei mai renumiți artiști de pe ambele maluri ale Prutului vor participa, pe 14 și 15 septembrie curent, la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni.

La evenimentul găzduit de Complexul etno-cultural VATRA sunt așteptați peste 15 mii de vizitatori, care vor avea șansa să-i vadă în scenă pe artiștii cu renume din România și R. Moldova.

„Pe scena mare a Complexului vor evolua Irina Loghin, Fuego, Nicolae Botgros și „Lăutarii”, surorile Osoianu, Ansamblul „Plăieșii” Laura Olteanu, Mariana Maloș, Fetele de la Botoșani, Cornelia și Lupu Rednic. Mai mult, pe scenă vor mai urca două dintre cele mai mari stele ale culturii românești, legendarul actor Florin Piersic și cel mai mare compozitor român în viață, Eugen Doga”, a menționat Nicolae Federiuc, unul dintre organizatorii evenimentului.

De asemenea, una dintre surprizele Festivalului va fi îndrăgita formați „Subcarpați”. Trupa de peste Prut va închide programul artistic din prima zi a Festivalului.

În cadrul evenimentului va fi organizată o impozantă paradă a portului popular, pentru ca participanții să vadă specificul vestimentar al tuturor provinciilor românești.

Tot în cadrul Festivalului, va fi organizată o reuniune festivă a autorităților locale din România și R. Moldova, la care cei prezenți vor avea posibilitatea să abordeze mai multe subiecte de interes comun.

„Vor fi semnate acorduri de înfrățire și parteneriat, care să pună bazele unor proiecte transfrontaliere. Se știe că acum aproape în fiecare localitate din R. Moldova avem implementate proiecte cu suportul fraților noștri de peste Prut. Sunt sigură că din această reuniune a autorităților publice locale se vor naște noi cooperări între autoritățile din R. Moldova și România. Vor fi semnate noi acorduri de înfrățire”, a precizat președinta CALM, Tatiana Badan.

Managerul de proiect Viorica Moraru a dat asigurări că timp de două zile, grație acestui Festival, vom trăi și simți românește.

„Festivalul nu este un proiect comercial. Scopul Centrului VATRA este să lege relații de parteneriat și prietenie cu cei care împărtășesc idealul unității noastre naționale, fie că este vorba de autorități (locale sau centrale), instituții publice, companii private, organizații neguvernamentale sau persoane fizice”.

Participanții vor avea posibilitatea să-și testeze și capacitățile fizice. Doritorii vor putea face drumeții în Codru, călătorii cu ATV-ul, vor putea efectua zboruri cu tiroliana și participa la curse cu obstacole. O altă atracție sunt competițiile de trageri cu arcul și aruncatul topoarelor. Pe teritoriul Complexului va exista și o zonă special amenajată pentru copii. Spațiul va fi dotat cu teren de joacă, tobogane și alte atracții pentru cei mici. Tot pentru ei vor fi organizate programe distractive cu clovni și personaje de poveste. Astfel, participanții care vor veni însoțiți de copii îi vor putea lăsa acolo, în grija unui personal calificat. De asemenea, copiii vor putea participa la ateliere de creație, unde vor învăța și experimenta arta olăritului, a picturii, croșetatului ș.a.

Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni este o continuare a celui mai grandios eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 – Centenar Fest, organizat anul trecut de Complexul etno-cultural VATRA.

Prețul unui bilet este de 70 de lei pentru o zi.





Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md