07:35:17 07.05.2024
Stiri

Parlamentul îndeamnă Guvernul să se adreseze în judecată pentru ANULAREA contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Politică 04.09.2019 16:29 Vizualizări1139 Autor: Ziarul National
Parlamentul îndeamnă Guvernul să se adreseze în judecată pentru ANULAREA contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău


Comisia parlamentară de anchetă pentru analiza privatizărilor și concesionărilor din perioada 2013-2019 salută decizia de astăzi a Guvernului prin care au fost abrogate patru hotărâri de Guvern adoptate pe marginea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău (AIC).

Decizia de astăzi a Guvernului este „corectă și legală”, care va permite în continuare instanței de judecată să decidă asupra anulării Contractului de concesiune, afirmă președintele Comisiei parlamentare de anchetă, Igor Munteanu.

„Competența de a judeca orice fel de litigii aparține exclusiv instanțelor de drept ale Republicii Moldova. Sperăm că Guvernul Republicii Moldova va acționa, în consecință, prin depunerea unei acțiuni civile privind anularea contractului de concesiune, instituind ulterior un control responsabil asupra gestiunii activelor statului, sub controlul direct al instanței de judecată și al Guvernului Republicii Moldova”, și-a exprimat speranța Munteanu.

Menționăm că Guvernul a abrogat astăzi Hotărârea cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău, cea cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău și a condițiilor concesionării acestora, dar și Hotărârea pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. Aeroportul Internaţional Chişinău.

Anterior, procurorii au aplicat sechestru asupra cotelor-părți deținute în capitalul social al companiei „Avia-Invest” SRL, cea care a primit Aeroportul în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani, blocând astfel vânzarea acestora în anumite jurisdicții offshore.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md