05:30:40 26.04.2024
Stiri

Maia Sandu pleacă la Washington: Cum comentează declarațiile potrivit cărora AMÂNAREA vizitei ar fi un semnal al SUA privind colaborarea prea strânsă a actualei guvernări cu Rusia

Politică 04.09.2019 17:00 Vizualizări2040 Autor: Ziarul National
Maia Sandu pleacă la Washington: Cum comentează declarațiile potrivit cărora AMÂNAREA vizitei ar fi un semnal al SUA privind colaborarea prea strânsă a actualei guvernări cu Rusia captură privesc.eu


Prim-ministrul Maia Sandu nu este de acord cu opiniile unor politicieni sau comentatori politici, potrivit cărora amânarea vizitei sale la Washington, care urma să aibă loc în această săptămână, ar avea legătură cu faptul că actuala guvernare, inclusiv Blocul „ACUM”, ar promova prea mult interesele Federației Ruse.

„Eu o să merg la Washington acolo unde o să am întâlniri importante. Mă concentrez pe o agendă concretă, proiecte concrete și un sprijin foarte concret. Vizita va avea loc în următoarele două-trei săptămâni”, a declarat astăzi premierul Maia Sandu.

Oficialul a ținut să precizeze că în spațiul public se vorbesc „multe lucruri” legate de amânarea vizitei sale în SUA, dar Domnia Sa preferă să facă publice informațiile pe care le deține.

„A venit o solicitare de la Departamentul de Stat, prin care am fost informați că secretarul de stat, Mike Pompeo, nu este disponibil în acea zi. Evident că a trebuit să amânăm vizita. Nu ține de noi. S-au cumpărat bilete de avion, s-a rezervat hotel… Credem că sunt cheltuieli justificate. Puteți lua legătura cu Departamentul de Stat și să aflați din prima sursă motivul amânării, dacă pe mine nu mă credeți”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că premierul Maia Sandu trebuia să meargă în această săptămână în SUA, unde urma să aibă o întrevedere și cu secretarul de stat, Mike Pompeo. Totuși, vizita a fost amânată din cauza „schimbărilor din agenda” lui Pompeo.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md