08:08:11 26.04.2024
Stiri

Un lider de partid îndeamnă Blocul „ACUM” să facă pasul spre STÂNGA eșichierului politic: „Adăpostesc o seamă de MOLDOVENIȘTI obsedați de ideea națiunii civice, în care românii au un rol marginal”

Partide/Comunicate 02.09.2019 11:26 Vizualizări4492 Autor: Ziarul National
Un lider de partid îndeamnă Blocul „ACUM” să facă pasul spre STÂNGA eșichierului politic: „Adăpostesc o seamă de MOLDOVENIȘTI obsedați de ideea națiunii civice, în care românii au un rol marginal” facebook


Liderul Partidului Popular Românesc (PPR), Vlad Țurcanu, consideră că Blocul „ACUM” s-a „apropiat periculos de mult” de PSRM, iar acest lucru nu ar fi tocmai rău. Mai mult, Țurcanu îndeamnă liderii Blocului „ACUM” să se miște spre „stânga eșichierului politic”, deoarece în rândurile PAS și PPDA sunt o seamă de moldoveniști obsedați de ideea națiunii civice.

„Este alegerea Blocului „ACUM” să se apropie periculos de mult de socialiști, dar e și dreptul electoratului proeuropean și proromânesc să respingă această combinație. Dacă PAS și Platforma „DA” doresc să se miște de pe dreapta spre stânga, n-au decât. Poate în felul acesta ar apărea formațiuni politice de stânga care să nu aibă accesele sovietice ale lui Dodon. Observate că adăpostesc în rândurile lor o seamă de moldoveniști obsedați de ideea națiunii civice, în care românii au un rol marginal, e posibil să reușească. Dar să nu mai pretindă cele două partide că îi reprezintă pe cetățenii pentru care identitatea românească înseamnă mai mult decât un înscris în pașaport”, spune Țurcanu într-o postare pe Facebook.

Potrivit noului lider al PPR, este tot mai greu de înțeles ce rațiune politică ieșită din comun justifică tolerarea de către Blocul „ACUM” a acțiunilor sfidătoare ale lui Dodon. „În trei luni de guvernare, coaliția nefirească n-a rezolvat nimic în zona instituțională, unde își reclama competențe speciale. În cele aproape 100 de zile de grație n-a reușit să readucă instituțiile cheie în albia democrației, iar unde a insistat – la Curtea Constituțională – s-a umplut de rușine. De ce-am crede că se va descurca mai bine în domeniile practice, pentru care n-are nici atâta chemare cât pretinde că deține în cele teoretice?”, se întreabă acesta.

Politicianul a mai adăugat că Partidul Popular Românesc se prezintă ca o alternativă pentru cele două partide „care s-au împotmolit în calculele lor politice și pe care le așteaptă, din câte se vede, alte eșecuri zgomotoase”.

„Tot mai mulți moldoveni, indiferent de categoria socială din care provin, se conving, cu fiecare impas politic și economic sever, că experimentul statal lansat în 1991 nu are sorți de izbândă câtă vreme exclude România sau nu pune colaborarea cu România în prim-plan. Mai ales că, practic, majoritatea realizărilor concrete pe care le-au simțit cetățenii în ultimele trei decenii sunt legate de România. Sute de mii de moldoveni au devenit cetățeni europeni prin redobândirea cetățeniei române, iar alți zeci de mii s-au instruit datorită burselor oferite de România. Sute de grădinițe au fost renovate cu bani românești. Acordul de Asociere încheiat de R. Moldova cu UE a fost posibil grație unui lobby fără precedent exercitat de diplomația română, ca și regimul liberalizat de vize”, a conchis Țurcanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md