14:35:56 26.04.2024
Stiri

VIDEO // „Există toate temeiurile juridice de ANULARE a contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”. O nouă plângere la Procuratură

Economie 30.08.2019 11:16 Vizualizări1771 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Există toate temeiurile juridice de ANULARE a contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău”. O nouă plângere la Procuratură


Președintele Comisiei parlamentare care anchetează contractele de privatizare sau concesiune începând cu anul 2013, Igor Munteanu, se arată convins că Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) poate reveni în gestiunea statului, iar contractul de concesiune - anulat.

„Există toate temeiurile juridice de anulare a contractului de concesiune a AIC”, a declarat astăzi Munteanu într-o conferință de presă, în cadrul căreia a enumerat încălcările care ar fi fost admise până la semnarea acestui contract de concesiune.

Potrivit lui Munteanu, compania care a primit Aeroportul în concesiune nu avea dreptul să participe la concursul anunțat de Guvern și, prin urmare, contractul semnat este lovit de nulitate.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă este sigur că părțile trebuie să revină la poziția inițială, iar AIC - să revină în gestiunea statului: „Aeroportul este propietatea statului , iar încălcarea acestui drept trebuie să fie pedepsită prin lege”.

Igor Munteanu a anunșat că a trimis astăzi o nouă plângere la Procuratura Generală cu privire la ilegalitățile comise vizavi de concesionarea AIC și cere inclusiv cercetarea penală a tuturor membrilor comisiei de concurs ce au decis compania câștigătoare, căreia i-au încredințat Aeroportul, dar și aplicarea sechestrului pe bunuri și capitalul companiei „Avia Invest”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md