13:02:59 26.04.2024
Stiri

Ministrul Brînzan, despre tranzacția care vizează Aeroportul: „Toate aceste declarații au un singur scop: de a pune presiune și a vulnerabiliza poziția Guvernului în cazul unor litigii”

Economie 30.08.2019 14:43 Vizualizări2996 Autor: Ziarul National
Ministrul Brînzan, despre tranzacția care vizează Aeroportul: „Toate aceste declarații au un singur scop: de a pune presiune și a vulnerabiliza poziția Guvernului în cazul unor litigii”


Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, susține că a avut două întâlniri cu reprezentantul companiei care a ajuns să controleze 95% din acțiunile companiei „Avia Invest” ce deține în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), dar neagă faptul că a fost vorba vreo negociere cu privire la această tranzacție.

Prima întâlnire cu Nathaniel Philip Victor James Rothschild a avut loc pe 10 august, iar a doua - pe 19 august și ultima s-a desfășurat în prezența premierului Maia Sandu. La aceste întâlniri, Rothschild i-a informat pe oficiali că intenționează să cumpere „Avia Invest”.

„L-am informat pe reprezentantul acestei companii că noi considerăm contractul abuziv și potențial fraudulos, care face obiectul anchetei în Parlament și la organele de drept”, a declarat Brînzan astăzi, într-o conferință de presă, adăugând că a informat despre acest lucru și membrii Consiliului Suprem de Securitate la ședința din 23 august.

Pe 29 august, ministerul pe care îl conduce Brînzan a primit o scrisoare în care se arată că „NR Investments Ltd” a cumpărat 100% din acțiunile unei companii din Cipru, „Komaksavia Airport Invest LtD”, care deține 95% din acțiunile „Avia Invest” și a ajuns, astfel, să controleze indirect firma care deține în concesiune AIC.

„Toate declarațiile companiei „NR Investments Ltd” au un singur scop: de a pune presiune și a vulnerabiliza poziția Guvernului în cazul unor litigii. Se încearcă pe orice cale denigrarea și intimidarea Guvernului R. Moldova”, a spus Brînzan.

În prezent, MEI a solicitat de la mai multe instituții date despre îndeplinirea obligațiunilor de către „Avia Invest”, asumate în cadrul contractului „abuziv” care vizează Aeroportul.

Și premierul Maia Sandu a declarat astăzi la Guvern că la Procuratura Generală sunt deschise două cauze penale care vizează concesiunea Aeroportului, iar Executivul face o evaluare privind îndeplinirea obligațiunilor de către investitor la AIC. Totodată, și raportul Comisiei parlamentare de anchetă va sta la baza dosarului care vizează concesionarea Aeroportului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md