05:20:46 26.04.2024
Stiri

Un partid solicită Guvernului să NU permită vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău: „Se află sub interdicțiile UE”

Politică 22.08.2019 15:00 Vizualizări2765 Autor: Ziarul National
Un partid solicită Guvernului să NU permită vizita ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, la Chișinău: „Se află sub interdicțiile UE” DocumentaryTube


Vizita ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, în Republica Moldova, prin evitarea Guvernului și Ministerului de Externe de la Chișinău, reprezintă o nouă abordare imperială din partea Federației Ruse, arată Partidul Unității Naționale (PUN), într-un comunicat de presă.

PUN îi solicită Guvernului să nu permită această vizită și să-l recheme din funcție pe Ambasadorul R. Moldova de la Moscova, Andrei Neguță.

„Partidul Unitații Naționale solicită Guvernului Republicii Moldova să nu permită vizita ministrului Serghei Șoigu, aflat sub interdicțiile Uniunii Europene ca urmare a ocupării Crimei, declanșării și coordonarii războiului din estul Ucrainei. De asemenea, Partidul Unitații Naționale solicită Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene retragerea urgentă și definitivă a Ambasadorului R.Moldova la Moscova pentru sfidarea Guvernului și numeroasele încălcări atât a statutului de diplomat cât și a legislației moldovenești”, cităm aceeași sursă.

CITIȚI și Maia Sandu îl APOSTROFEAZĂ pe ministrul Apărării pentru vizita neanunțată a lui Șoigu la Chișinău, pe 24 august: Ambasadorul R. Moldova la Moscova, chemat pentru explicații

PUN își exprimă speranța ca, înainte de a ajunge la Chișinău, țările UE pe care acesta le traversează să pună în aplicare rezoluțiile adoptate și să nu permită tranzitarea spațiului aerian al UE și NATO.

„Este inacceptabil ca ministrul Apărării din Rusia, aflat sub sancțiunile Uniunii Europene și SUA, să defileze prin Republica Moldova”, afirmă partidul condus de fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru.

CITIȚI și „O confuzie”: Așa comentează Voicu acuzațiile Maiei Sandu că vizita lui Șoigu s-ar fi făcut pe la spatele ei. Ce va face ministrul rus al Apărării la Chișinău


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md