10:26:28 26.04.2024
Stiri

VERDICT ANSA: Nuntașii de la „Butoiaș” s-au intoxicat de la rulada de pui și somonul servit. Ce alte nereguli au fost depistate la restaurant

Social 21.08.2019 11:26 Vizualizări3757 Autor: Ziarul National
VERDICT ANSA: Nuntașii de la „Butoiaș” s-au intoxicat de la rulada de pui și somonul servit. Ce alte nereguli au fost depistate la restaurant


Analizele de la laboratorul Centrului Republican Diagnostic Veterinar au arătat că bujenița, rulada de pui, fileul de somon sărat și peștele somon fileu neprelucrat, servite la o nuntă de pe 10 august curent, în urma căreia 44 de persoane au ajuns la spital, erau infestate cu Salmonella enteritidis și bacterii coliforme.

Angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că au finalizat investigația asupra cazului de toxiinfecție alimentară și au depistat mai multe nereguli la rastaurantul „Butoiaș” din Chișinău, acolo unde a avut loc nunta cu bucluc.

Activitatea restaurantului a fost sistată, până la înlăturarea neconformităților constatate.

ANSA a stabilit că toate produsele alimentare aveau certificate de conformitate, dar din numărul total de angajați ai localului – 25, zece persoane nu dispuneau de examen medical, iar 20 aveau instruirea igienică expirată sau lipsea în general.

Și condițiile sanitare a spațiilor pentru pregătirea bucatelor prezentau neconformități. În local lipseau proceduri de înregistrare a stării de sănătate a angajaților, precum și examenul și instruirea medicală, proceduri aprobate privind igiena curentă și dezinfecția încăperilor, utilajului, ustensilelor, inclusiv registrele de evidența.

Concomitent cu verificarea localului din Chișinău, inspectorii subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor din Bălți au descins și la firma care a livrat produsele de patiserie la nunta respectivă. Și aici au fost depistate încălcări și sistată activitatea firmei, până la înlăturarea acestora.

Amintim că la nunta din 10 august au participat 74 de persoane, dintre care 44 au fost spitalizate, iar șase bolnavi au refuzat spitalizarea. În urma analizelor efectuate, la 39 dintre bolnavi s-a depistat Salmonella enteritidis.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md