01:10:39 27.04.2024
Stiri

DOC // Dumitru Robu a depus prima SESIZARE la Curtea Constituțională. Procurorul se interesează dacă poate porni URMĂRIREA PENALĂ în privința foștilor judecători ai CC, vizați în denunțul lui Andrei Năstase privind „uzurparea puterii în stat”

Social 21.08.2019 17:50 Vizualizări4682 Autor: Ziarul National
DOC // Dumitru Robu a depus prima SESIZARE la Curtea Constituțională. Procurorul se interesează dacă poate porni URMĂRIREA PENALĂ în privința foștilor judecători ai CC, vizați în denunțul lui Andrei Năstase privind „uzurparea puterii în stat”


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită interpretarea articolului 137 din Constituție.

Procurorul vrea să afle dacă acest articol „restricționează puterea juridică a noțiunilor de inamovibilitate și independență, combinate cu normele speciale indicate supra, pentru pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor Curții Constituționale, în timpul exercitării mandatului și după încetarea/ridicarea acestuia, de către procurorul general, fără încuviințarea prealabilă a Curții Constituționale”.

De asemenea, procurorul general interimar solicită interpretarea Constituției în ceea ce privește permiterea angajării răspunderii penale a judecătorilor Curții Constituționale în baza Articolului 307 din Codul Penal, privind pronunţarea unei sentinţe, decizii, încheieri sau hotărâri contrare legii.

De menționat că Procuratura Generală a pornit un dosar penal privind uzurparea puterii în stat în perioada 8-14 iunie curent, în baza unui denunț făcut de liderul PPDA, Andrei Năstase. În acest denunț sunt vizați reprezentanți ai fostei guvernări, dar și foștii membri ai Curții Constituționale, care au emis mai multe hotărâri în perioada crizei politice din iunie. Ulterior, magistrații și-au anulat hotătârile care țineau inclusiv de dizolvarea actualului Parlament și și-au dat demisia in corpore.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md