07:14:24 26.04.2024
Stiri

Un lider PAS admite că sunt șanse mici ca MILIARDUL FURAT să mai fie recuperat: „Șor a vândut totul, iar Plahotniuc a început să-și scrie activele pe numele altor persoane”

Anticorupție 19.08.2019 10:47 Vizualizări1872 Autor: Ziarul National
Un lider PAS admite că sunt șanse mici ca MILIARDUL FURAT să mai fie recuperat: „Șor a vândut totul, iar Plahotniuc a început să-și scrie activele pe numele altor persoane” facebook


Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, crede că sunt șanse mici pentru a recupera miliardul furat din sistemul bancar și asta pentru că au trecut deja cinci ani de la frauda bancară, iar cei care ar fi comis acest jaf și-au vândut toate activele deținute.

„Acei care au furat miliardul trebuie să răspundă în fața legii și să întoarcă banii statului. […] Ar fi mult mai ușor ca de la Vlad Plahotniuc și Ilan Shor, acei care au fost implicați, să le fie confiscată averea, iar cu acești bani să fie acoperită gaura. Dar, Șor a vândut totul. Anul trecut Plahotniuc a început să-și scrie activele pe numele altor persoane. Din punct de vedere juridic, problema este dificilă”, a declarat vicepreședintele PAS pentru un post de televiziune.

Unica șansă ca să fie recuperați banii ar fi capturarea lui Ilan Șor și Vlad Plahotniuc.

„Cel mai ușor și corect ar fi să-i luăm pe Plahotniuc, Șor și să-i scuturăm bine, ca din ei să cadă acest miliard. După cinci ani de la frauda bancară, va fi greu de întors banii furați din băncile moldovenești”, a conchis politicianul.

De menționat că Ilan Șor și Vlad Plahotniuc ar fi părăsit R. Moldova la 14 iunie curent, după ce PD a cedat puterea majorității „ACUM” – PSRM.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md