20:56:04 26.04.2024
Stiri

Noi dovezi privind participarea unităților ruse la luptele din Ucraina în august 2014

Știri 19.08.2019 20:01 Vizualizări1034 Autor: Ziarul National
Noi dovezi privind participarea unităților ruse la luptele din Ucraina în august 2014


Grupul britanic de cercetare Forensic Architecture a colectat dovezi despre participarea militarilor ruși la luptele de la Ilovaisk, în regiunea Donețk din Ucraina, în august 2014, scrie The Guardian.

Analiștii au descoperit multe imagini de satelit cu convoiuri armate rusești în Ucraina. De asemenea, a fost descoperită prezența tancurilor T-72B3, care la acea vreme erau folosite doar de forțele armate ruse.

În videoclipul lansat de Forensic Architecture se spune că Centrul European pentru Protecția Drepturilor Omului a recomandat cercetătorilor să adune toate dovezile din surse deschise ale prezenței militare a Rusiei în regiune. În plus, se susține că, pe 3 septembrie, când luptele s-au încheiat, un convoi de vehicule militare a fost localizat la 10 km sud de Ilovaisk. În plus, au fost descoperite noi vehicule și tabere militare, iar la sfârșitul lunii august, imagini de satelit arătau în zona de frontiera mișcarea unui convoi care se îndepărtează de Ucraina, scrie Pagina de Rusia.

Aceste dovezi vor fi anexată dosarului care va fi examinat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

„Întrucât Rusia neagă orice implicare, sarcina principală în dosarele judecăte este de a stabili răspunderea Moscovei în afara oricărui dubiu. Din acest motiv, Centrul European pentru Drepturile Omului, care îi ajută pe solicitanți să initieze un proces, a ordonat Forensic Architecture să strângă dovezile despre implicarea Rusiei în luptele de la Ilovaisk „, scrie ziarul britanic.

Luptele de lângă Ilovaisk au avut loc în august 2014. Un grup mare de unitati ucrainene a fost prins intr-o incercuire, iar încercarile de a o strapunge au dus la pierderi grele. Într-un raport privind ancheta desfasurata de procurorul general al Ucrainei se arata că, în luptele de la Ilovaisk au fost ucisi 366 de soldați ucraineni și 429 răniți. Procurorii militari au declarat ca motivul principal al înfrângerii gruparii ucrainene a fost invazia trupelor armatei ruse. In lupte au mai fost uciși aproximativ 300 de luptători ai forțelor armate ale autoproclamatei Republici Populare Donețk (DNR), precum și peste 200 de militari ai armatei ruse.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md