13:28:23 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Liuba Șova și Nicolae Roșca, judecători la Curtea Constituțională din partea Guvernului

Politică 15.08.2019 13:01 Vizualizări1709 Autor: Ziarul National
VIDEO // Liuba Șova și Nicolae Roșca, judecători la Curtea Constituțională din partea Guvernului


UPDATE // Al doilea judecător la Curtea Constituțională este Nicolae Roșca, al patrulea în ordinea punctajului acumulat.

„Am pornit de la ideea că vrem să aducem oameni noi, oameni care nu au mai fost în sistem. Ceilalți doi candidați s-au prezentat bine în timpul interviului, dar sunt oameni care au mai lucrat în sistem. Și în societate există această așteptare, ca în funcții să ajungă oameni care nu au făcut parte din sistem. Încercăm să restabilim credibilitatea instituțiilor, mai ales credibilitatea Curții Constituționale, în special după ultimele decizii luate”, a argumentat opțiunea pentru colegul său de partid premierul Maia Sandu.




UPDATE // Primul judecător din partea Guvernului la Curtea Constituțională este Liuba Șova.

Aceasta a activat, începând cu 1994, în calitate de lector în cadrul catedrei de Drept Constituțional și Drept Administrativ, iar din 2010 - lector superior în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept a Universității de Stat. Între anii 2005 și 2007 a fost consilier al președintelui Curții Constituționale.

Știrea inițială

Guvernul s-a întrunit în ședință, iar pe ordinea de zi figurează doar două chestiuni - ambele cu privire la numirea unui judecător la Curtea Constituțională.

Amintim că, pe 9 august curent, o comisie condusă de premierul Maia Sandu a ales patru persoane în loc de două la funcția de magistrat la Înalta Curte. Este vorba de Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca, în ordinea punctajului acumulat.

CITIȚI și Parlamentul s-a sucit. A ANULAT concursul pentru cele două funcții de judecători ai Curții Constituționale. Majoritatea „ACUM” - PSRM merge pe mâna Domnicăi Manole și a lui Dumitru Pulbere

„A venit o solicitare de la Parlament să numim mai repede judecătorii la CC. Înțeleg că intenția Parlamentului este ca cei selectați de Parlament, CSM și Guvern să depună toți împreună jurământul”, a declarat Maia Sandu în debutul ședinței de Guvern.

CITIȚI și CSM și-a ales judecătorii la Curtea Constituțională: Fără Manole și Răducanu


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md