11:45:38 26.04.2024
Stiri

Filip, după ce Blocul „ACUM” și PSRM și-au împărțit funcțiile de judecători ai CC: „Simțiți aerul libertății și DEPOLITIZĂRII? Se pare că Andrei Năstase e mai „compatibil”, totuși, cu Igor Dodon decât cu Maia Sandu”

Politică 15.08.2019 16:19 Vizualizări1454 Autor: Ziarul National
Filip, după ce Blocul „ACUM” și PSRM și-au împărțit funcțiile de judecători ai CC: „Simțiți aerul libertății și DEPOLITIZĂRII? Se pare că Andrei Năstase e mai „compatibil”, totuși, cu Igor Dodon decât cu Maia Sandu”


Președintele interimar al PD, Pavel Filip, crede că actuala guvernare, deși a promis altceva, împarte funcțiile în urma unor înțelegeri pe sub masă și astfel monopolizează puterea. Declarația a fost făcută după ce Parlamentul a anulat rezultatele concursului privind numirea a doi judecători la Curtea Constituțională și i-a desemnat în aceste funcții pe Domnica Manole și Dumitru Pulbere.

„Se pare că Andrei Năstase e mai „compatibil”, totuși, cu Igor Dodon decât cu Maia Sandu. Parlamentul îi înaintează astăzi la Curtea Constituțională pe Dumitru Pulbere și Domnica Manole. Unul nici măcar nu a fost în concurs, cealaltă a picat și concursul de la Parlament, și cel de la Guvern (și a candidat cu nr. 29 pe lista blocului ACUM la alegeri).

Citește și: Domnica Manole, candidat al Blocului „ACUM” la parlamentare, NU înțelege de ce a fost EXCLUSĂ din concursul pentru ocuparea funcției de judecător al CCM, organizat de Guvern: „Chemau cetățeni să scoată „schelete” din dulapul meu”

Parlamentul a organizat concurs, dar pentru că „nu le-a plăcut ce a ieșit” și ... nici n-a ieșit cine trebuie... au decis să se înțeleagă. Subordonarea justiției până la capăt”, a scris Filip într-o postare pe Facebook.

Citește și: NEMULȚUMIRE // Un deputat PPDA NU recunoaște rezultatele concursului privind desemnarea lui Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu în funcția de judecător al CCM: „S-a produs un COMPLOT”

Acesta face haz și spune că „deja e mai bine”.

Citește și: FOTO // Cum îşi sărbătoreşte Andrei Năstase ziua de NAŞTERE și cine a venit să-l felicite: „La Mulți Ani adevăratului lider şi vizionar al PPDA"

„E bine totuși că a existat un concurs și am putut să vedem cine sunt cei mai buni. A fost și un „concurs” pentru alianța de guvernare, un test pe care l-au picat și prin care, astfel, ne-au arătat adevărata lor față. Cuvintele „transparență”, „corectitudine”, „meritocrație”, „depolitizare” sunt pentru conferințe de presă și activitatea de opoziție. Ajunși la guvernare, le-au uitat. Înțelegeri pe sub masă, partajări, monopolizarea puterii: acesta e programul lor de guvernare. Stimați colegi din blocul „ACUM”, sunteți complici la aceste fărădelegi. Treziți-vă”, a conchis Filip.

De menționat că la concursul de la Parlament pentru cele două funcții de judecător la Curtea Constituțională au ieșit învingători fostul secretar de stat în ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, și fostul ministru al Justiției în Guvernul Gaburici, Vladimir Grosu. Cei doi au acumulat cel mai mare punctaj, însă concursul a fost contestat de deputații Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md