02:55:52 27.04.2024
Stiri

Deputat al MAJORITĂȚII parlamentare, despre inițiativa Partidului „ȘOR” de a anula IMUNITATEA parlamentară: „Nu comentez declarațiile unor HOȚI ordinari locul cărora nu este în Parlament”

Politică 12.08.2019 12:39 Vizualizări2534 Autor: Ziarul National
Deputat al MAJORITĂȚII parlamentare, despre inițiativa Partidului „ȘOR” de a anula IMUNITATEA parlamentară: „Nu comentez declarațiile unor HOȚI ordinari locul cărora nu este în Parlament” facebook


„Nu comentez declarațiile unor hoți ordinari locul cărora nu este în Parlament, ci în altă parte”. Așa comentează deputatul PAS și președinte al Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, anunțul făcut astăzi de vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, potrivit căruia fracțiunea pe care o reprezintă a pregătit un proiect de lege cu privire la anularea imunității parlamentare.

„Legat de problema imunității deputatului ca atare: în cazul în care în R. Moldova va exista justiție, imunitatea parlamentară va trebui să vizeze exclusiv opiniile exprimate în exercitarea mandatului. Toți trebuie să fie egali în fața legii și nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege”, a precizat Litvinenco.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” a elaborat proiectul de modificare a Constituției privind anularea imunității de deputat și îndeamnă deputații din toate grupurile parlamentare să susțină această inițiativă care să treacă „în cel mai scurt timp posibil” procedurile legale din Parlament.

„Am elaborat acest proiect și ca răspuns la multiplele speculații în adresa noastră. Acest proiect este o confirmare a faptului că deputaților Partidului „ȘOR” nu le este frică de anchetă, nu sunt cu nimic vinovați și nu au de ce se ascunde după imunitate. Am venit în Parlament ca să schimbăm viața oamenilor în bine, dar nu ca să ne ascundem după diferite privilegii. Sperăm că această poziție să fie susținută de absolut toți deputații din Parlament”, a spus într-un briefing de presă Marina Tauber.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md