07:10:44 26.04.2024
Stiri

Ministrul de Externe, despre partajarea în mod egal a funcțiilor de ambasador între „ACUM” și PSRM: Preferințele sau protecția politică nu vor fi luate în calcul la numirea noilor ambasadori

Politică 07.08.2019 10:39 Vizualizări1552 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe, despre partajarea în mod egal a funcțiilor de ambasador între „ACUM” și PSRM: Preferințele sau protecția politică nu vor fi luate în calcul la numirea noilor ambasadori


După declarațiile deputatului Octavian Țîcu despre partajarea funcțiilor de ambasadori între socialiști și Blocul „ACUM”, și „Europa Liberă” scrie pe surse că proporția împărțelilor ar fi de 50 la 50.

„Noi am intrat într-un joc foarte periculos în care au loc partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acum, mai recent – ambasadori la paritate cu Partidul Socialiștilor", susţine Ţîcu. Potrivit deputatului, aceste partajări reprezintă o formă foarte voalată de „război hibrid”, în care se încearcă amestecul între dreapta și stânga, din dorința de a crea o formă hibridă de guvernare.

„Surse care au cerut anonimatul sugerează că și la numirea ambasadorilor funcțiile ar putea fi partajate 50 : 50 și spun că marea majoritate a candidaților sunt diplomați de carieră, dar pe listă apar și oameni care nu au făcut parte din serviciul diplomatic”, transmite și „Europa Liberă”.

Comentând aceste informații, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, afirmă că, la numirea noilor ambasadori, se va ține cont de „a contribui la o politică externă activă și în beneficiul cetățenilor”.

„Principalul criteriu în alegerea și numirea ambasadorilor țării noastre este capacitatea lor de a contribui la o politică externă activă și în beneficiul cetățenilor, preferințele sau protecția lor politică nefiind un subiect de discuție”, a scris ministrul pe Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md