04:18:43 27.04.2024
Stiri

Chișinăul reclamă noi PROVOCĂRI ale transnistrenilor în Zona de Securitate

Politică 06.08.2019 13:30 Vizualizări1317 Autor: Ziarul National


Chișinăul reclamă noi PROVOCĂRI ale transnistrenilor în Zona de Securitate

Reprezentanții așa-numitelor structuri de forță transnistrene au întreprins noi acțiuni cu caracter provocator în Zona de Securitate, reclamă Biroul pentru Politici de Reintegrare într-un comunicat de presă.

Pe 31 iulie curent, în jurul orelor 10:35, un angajat al Poliției Republicii Moldova a observat, în timp ce se afla la șantierul de prundiș de lângă satul Pohrebea, unde se desfășurau lucrări de descoperire a stratului fertil cu ajutorul tehnicii speciale, un grup din patru persoane.

Indivizii erau îmbrăcați în uniformă militară de câmp, pe ecusoanele de pe mâna stângă era inscripția „пограничные войска”, iar conform epoleților dețineau grade speciale de „locotenent colonel”, „maior”, „căpitan” și „plutonier major”. Așa-zișii ofițeri au refuzat să se legitimeze, afirmând că au venit să stopeze lucrările desfășurate „ilegal pe teritoriul administrativ aflat sub jurisdicția autorităților transnistrene”.

La apariția reprezentanților direcției cadastru din orașul Dubăsari, „grănicerii” s-au retras spre șoseaua Grigoriopol – Dubăsari. Potrivit registrului cadastral, pământurile respective aparțin Primăriei Coșnița.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) a informat membrii acesteia despre încălcarea regimului Zonei de Securitate de către așa-numitele structuri de forță ale Tiraspolului și a solicitat întreprinderea măsurilor ce se impun în vederea detensionării situației în regiunea localității menționate. Ulterior, conducătorul delegației transnistrene în CUC a dat asigurări că nu vor mai exista acțiuni ce vor tensiona situația în Zona de Securitate.

Delegația Chișinăului în CUC amintește practica anilor precedenți, când așa-numitele structuri de forță transnistrene comiteau anumite abuzuri în luna august, perioada de pauză planificată în activitatea Comisiei. Delegația Republicii Moldova în CUC a prezentat, la finele lunii iulie curent, un proiect de angajament prin care a solicitat ca părțile să se abțină de la întreprinderea acțiunilor unilaterale care ar tensiona situația în Zona de Securitate, cum ar fi aplicații militare, fortificarea pretinsei infrastructuri de frontieră, instalarea posturilor grănicerești nelegitime etc. Reprezentanții Tiraspolului au respins propunerea Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md