06:40:12 27.04.2024
Stiri

Ministerul Finanțelor a lansat un PORTAL unde veți găsi toate datele bugetului public. Ambasadorul SUA: „Plătitorii de impozite vor putea vedea cum sunt cheltuiți banii lor”

Economie 06.08.2019 15:01 Vizualizări1273 Autor: Ziarul National
Ministerul Finanțelor a lansat un PORTAL unde veți găsi toate datele bugetului public. Ambasadorul SUA: „Plătitorii de impozite vor putea vedea cum sunt cheltuiți banii lor”


Ministerul Finanțelor și Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe au lansat astăzi un portal web de transparență bugetară, buget.mf.gov.md, pe care veți găsi toate datele care vizează bugetul public al R. Moldova.

Portalul conține date despre crearea și executarea bugetelor naționale și locale și oferă acces cetățenilor la informații bugetare și fiscale de interes public.

„Transparența este unul dintre principiile de bază ale Guvernului nostru, iar acest portal este un pas înainte pentru a contribui la înțelegerea și monitorizarea felului în care este colectat și cheltuit banul public. Încurajez cetățenii să urmărească unde și câți bani publici sunt alocați, iar experții economici să utilizeze portalul pentru a realiza analize riguroase”, a declarat astăzi, la evenimentul de lansare a portalului, ministrul Finanțelor Natalia Gavrilița.

Portalul agregă datele din sursele Ministerului Finanțelor și Trezoreriei referitor la veniturile și cheltuielile autorităților publice locale și centrale și prezintă seriile de date bugetare selectate în formate vizuale accesibile inclusiv pentru cetățeanul simplu.

„Orice cetățean din R. Moldova poate să acceseze portalul bugetar pentru a afla informații fiscale despre instituțiile guvernamentale centrale și locale. Plătitorii de impozite vor putea vedea cum sunt cheltuiți banii lor. Economiștii, mediul academic, și experții din organizațiile think-tank vor avea acces la o resursă valoroasă de cercetare. Jurnaliștii vor avea la îndemâna lor informație din prima sursă. Societatea civilă va fi mai bine dotată să promoveze participarea civică în procesul bugetar”, a declarat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, la același eveniment.

Crearea portalului web de transparență bugetară a costat 29 046 de dolari, bani oferiți de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul a fost realizat cu susținerea Corpului de Voluntariat pentru Servicii Financiare (FSVC) și a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md