11:31:31 26.04.2024
Stiri

Propunerea vicespicherului Popșoi. Deținutul politic Valentin Eșanu ar fi indicat să CANDIDEZE în circumscripția în care a câștigat Plahotniuc: „Ar fi cea mai bună și onestă reabilitare a unui deținut politic”

Politică 06.08.2019 15:56 Vizualizări1115 Autor: Ziarul National
Propunerea vicespicherului Popșoi. Deținutul politic Valentin Eșanu ar fi indicat să CANDIDEZE în circumscripția în care a câștigat Plahotniuc: „Ar fi cea mai bună și onestă reabilitare a unui deținut politic”


Deținutul politic Valentin Eșanu ar fi indicat să candideze în circumscripția nr. 17, Nisporeni, acolo unde la alegerile parlamentare din 24 februarie a câștigat fostul lider PD, Vlad Plahotniuc. De această părere este vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

Potrivit lui Popșoi, aceasta ar fi cea mai bună reabilitare pentru cei care au avut de suferit din cauza fostei guvernări.

„Cât de simbolic ar fi ca locul lui Plahotniuc în Parlament să fie încredințat de către alegatorii din Nisporeni lui Gheorghe Petic sau Valentin Eșanu. Ar fi cea mai bună și onestă reabilitare a unui deținut politic. Sunt sigur că alegătorii ar aproba prin votul lor un asemenea demers menit să facă dreptate celor nedreptățiți atât de crunt de regimul Plahotniuc”, a scris Popșoi pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Deținutul politic Valentin Eșanu, despre CALVARUL prin care a fost nevoit să treacă: „Dacă eu nu aş fi avut poziţia pe care am avut-o, dacă alţii ca mine nu ar făcut ceea ce au făcut, poate că regimul oligarhic ar fi fost şi azi la conducere”

Valentin Esanu, care s-a pomenit cu trei dosare după ce, în 2014, a vorbit despre monopolul la exportul metalelor feroase si neferoase din R. Moldova, a stat timp de doi ani în detenție. În urmă cu o lună, acesta a fost plasat sub control judiciar. Acum, Eșanu vrea să-ți reia activitatea de antreprenor, dar spune că îi sunt puse piedici.

„Statutul meu de deţinut politic a fost recunoscut de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Oricine va examina cu atenţie calvarul prin care am trecut în anii în care la putere a fost regimul lui Vlad Plahotniuc se va convinge că sunt o victimă politică a fostei guvernări, inclusiv încarcerarea mea a avut la bază motive politice. Începând cu anul 2013 eu am organizat mai multe proteste împotriva regimului oligarhic. E vorba de proteste în faţa Parlamentului, a unor misiuni diplomatice, în PMAN etc. Cel mai cunoscut protest e cel din 2014, pe care noi l-am numit convenţional „Moldomaidan”, dar şi cel în cadrul căruia am instalat corturi în PMAN. E clar că toate aceste proteste mă poziţionaseră ca şi pe o persoană incomodă regimului oligarhic”, declara acesta într-un interviu pentru Tribuna.

De menționat că în circumscripția nr. 17, Nisporeni, vor avea loc alegeri parlamentare noi pe 20 octombrie curent, după ce Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md