02:54:39 27.04.2024
Stiri

Autoritățile din România și R. Moldova, măsuri comune de FLUIDIZARE a traficului la frontieră: Posturi de la frontiera moldo-română, extrem de aglomerate în această perioadă

Economie 05.08.2019 11:38 Vizualizări1149 Autor: Ziarul National
Autoritățile din România și R. Moldova, măsuri comune de FLUIDIZARE a traficului la frontieră: Posturi de la frontiera moldo-română, extrem de aglomerate în această perioadă


Reprezentanții Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră din R. Moldova s-au întrunit, recent, la postul vamal Leușeni, cu responsabilii de la instituțiile omoloage din România, pentru a coordona măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier în această perioadă, când sporește considerabil fluxul mijloacelor de transport la frontieră.

Autoritățile responsabile de pe cele două maluri ale Prutului au pus la punct un plan un comun de acțiuni orientate spre accelerarea trecerii frontierei moldo-române, acolo unde sunt semnalate cele mai mari valori de trafic.

Pentru reducerea la maximum a timpului de așteptare în vamă și neadmiterea îngreunării circulației prin posturile vamale a fost suplinit numărul de funcționari și echipamentul de verificare, fiind dispusă utilizarea tuturor pistelor de control.

Menționăm că, în ultima săptămână, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 545 256 de traversări. Cea mai aglomerată zi a fost vineri, 2 august, fiind înregistrate valori de 83 127 de traversări persoane și 18 749 de traversări mijloace de transport. Un număr mare de călători a fost semnalat pe 4 august, în punctul de trecere Leușeni – 16 126 de traversări persoane, cu 2% în creștere comparativ cu duminica săptămânii trecute.

Participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, accesând pagina web a instituției, rubrica TRAFICUL ONLINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real fluxul mijloacelor de transport în cele mai tranzitate posturi vamale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md